Львів отримає на нові трамваї майже 42 млн гривень

2667 0
Кабмін виділив з державного бюджету близько 42 млн. гривень на придбання нових трамваїв для Львова.
фото: www.lviv4you.com, blog.karpaty.info, alex-shutyuk.livejournal.com

фото: www.lviv4you.com, blog.karpaty.info, alex-shutyuk.livejournal.com

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України №608 від 9 серпня 2015 року.

Згідно даного документу «субвенція спрямовується на придбання нових трамвайних вагонів вітчизняного виробництва, що відповідають установленим законодавством вимогам». Разом з тим, нові трамваї повинні бути пристосовані для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, а також маломобільних груп населення.

Читайте також: Як у Львові миють трамваї та тролейбуси. Фото

Сума субвенції склала 41,714 млн. грн.

Однак кошти на закупівлю нових трамваїв місто отримає за умови співфінансування відповідної покупки і за кошти місцевого бюджету та інших джерел. Розмір такого співфінансування зі сторони міста має скласти не менше 70 відсотків. Відтак на нові трамваї Львів має дати не менше 140 млн. гривень. У разі придбання трамвайних вагонів, які є предметом договору лізингу, субвенція може спрямовуватися лише на оплату їх вартості.

Нагадаємо, що зараз у Львові ведуться роботи щодо будівництва трамвайної колії на Сихів. Міська влада хоче, щоб на новий маршрут вийшли низькопідлогові трамваї. Однак місто не має достатньої кількості відповідних трамваїв, щоб пустити на новий маршрут. Відтак зараз оголошено тендер на закупівлю нових трамваїв, участь в якому взяла українська та польська фірми.

Окрім Львова, кошти з державного бюджету також отримали Київ (49,286 млн. грн.), Маріуполь та Одеса (по 4,5 млн. грн. кожен).

Опублікував Ігор Саджениця

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!