Львів отримав 20 автобусів із Польщі. Де їх використовуватимуть

10500 0
Це – переважно міські автобуси, низькопідлогові, різного класу та марок.
фото дар

фото дар'ї кучер

Львів отримав 20 автобусів з Польщі у якості гуманітарної допомоги для потреб міста, мешканців та переселенців. Іще чотири невдовзі мають прибути. Це – переважно міські автобуси, низькопідлогові, різного класу та марок (Solaris, SCANIA, Mercedes 2008-2010 років, МАЗи 2013 року). Про це повідомив у стрімі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

«Це – гуманітарна допомога, місто їх отримало безкоштовно. Автобуси добре експлуатувалися в Польщі, вони добре оснащені. Там є кондиціонери, відеонагляд тощо», – каже він.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

Серед автобусів є п’ять 18-метрових. Їх можуть використовувати на тих маршрутах у Львові, де є високий пасажиропотік. Наприклад, на Сихів. Наразі вони має мають польську реєстрацію, їх будуть перереєстровувати та в процесі розподіляти за потребами – для мешканців міста чи для перевезення переселенців. За словами Ореста Олеськіва, процедура може зайняти кілька днів, якщо не буде проблем із документами.

Читайте також: Приміський та міжміський транспорт в області курсує за зміненим графіком

«Польща відгукнулася найперше, але ми також ведемо перемовини паралельно з іншими країнами, звертаємося, в тому числі, за запчастинами до електротранспорту. Деякі підприємства, звідки нам їх постачали, розташовані в зоні активних бойових дій, тому є ризик, що буде брак запчастин», – пояснює він.

Нагадаємо, що до Львова прибуло близько 200 тисяч внутрішньо переміщених осіб, тому потреба в перевезеннях буде лише зростати.

Ольга Коваль

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!