Львів отримав 300 000 гривень для проведення Майстерні міста-2017. Інфографіка

2081 0
Львівський проект інтегрованого розвитку міста відзначили Лейпцизькою премією, яку вперше оголосили в Україні. У 2017-му році Майстерня міста об’єднає експертів, активістів та небайдужих навколо стратегічного планування та розвитку міста із урахуванням потреб мешканців та локальних особливостей.
Фото: lviv.depo.ua

Фото: lviv.depo.ua

Команда львів’ян отримала 300 000 гривень для реалізації чергового урбаністично-культурного проекту, що проводять у місті протягом чотирьох років. В Україні конкурс, оголошений спільно Федеральним міністерством навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Німеччини (BMUB) та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, провели вперше цього року для стимулювання сталого розвитку в містах. 

Читайте також: Львів майбутнього: як розвиватимуть креативний клас у місті

«Майстерня міста» - це дієва платформа для співпраці та спілкування громадських організацій, ініціатив, митців, ремісників, громадських активістів та міської влади. «За останні 5 років ММ досягла значного розголосу не лише у м. Львові. Цього року такі міські майстерні були реалізовані у інших містах України, що демонструє високу затребуваність, гнучкий формат та практичні результати для розвитку міста. Не зважаючи на це, формат ММ щороку видозмінюється, залежно від запиту громадськості та потреб міста, при цьому зберігається той унікальний формат та мета, яка закладалася у цей проект на початках», - зауважила заступник директора Інституту міста Анастасія Лепуга.

У 2017 році у межах Майстерні міста проводитимуть дискусії, воркшопи, презентації та обговорення щодо загальноміських питань із залученням представників влади, а також презентації результатів проектів, що будуть втілюватися у мікрогромадах. Для цього в центрі Львова встановлять на 2 тижні великий павільйон.

Читайте також: Не мислити фасадами і фінансами. Як якісно розбудовувати Львів?

Інфографіка: maisterniamista.org.ua

За словами Анастасії Лепуги, цьогоріч залучитимуть модераторів, що проходили відповідне навчання, організоване проектом GIZ у Львові; експертів у сфері урбаністики, сталого розвитку, енергоефективності, озеленення, міського планування, культури, історії, соціальної сфери з метою обміном досвідом та кращими практиками. 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!