Львів отримав бюджет на 2018 рік

2352 0
Дохідну частину депутати затвердили на рівні 6,817 млрд грн, а видаткову -- на 6,816 млрд грн.
фото: kazpravda.kz

фото: kazpravda.kz

47 депутатів Львівської міської ради проголосували за проект бюджету міста на 2018 рік, 6 утрималися і 7 не взяли участі в голосуванні.

За словами директора департаменту фінансової політики ЛМР Олега Іщука, згідно з цими показниками, бюджет наступного року на 2 млрд менший, аніж цьогорічний, тому що поки не ухвалено державний бюджет, в якому буде кінцева сума на видатки з соціального захисту. "Після ухвалення державного бюджету ці кошти підуть на область і вже після того, як обласна рада ухвалить бюджет ці кошти передадуть нам. Тоді, думаю, бюджет не буде надто менший, ніж минулого року".

Читайте також: Бюджет Львова на 2018-й рік пропонують на рівні 6,8 млрд грн

Бюджет ухвалили з правками голови профільної комісії Вікторії Довжик. Йдеться про збільшення на 10,47 млн грн на пільгове забезпечення медикаментами, також на 100 тисяч грн збільшили видатки на регулювання кількості безпритульних тварин у місті . Три мільйони депутати передбачили на підтримку малого і середнього бізнесу, ще 1 млн призначили на проведення аудиту комунальних підприємств.

Також депутати підтримали пропозицію перераховувати кошти із 300 млн, передбачених на оплату за вивіз відходів лише після того, як Львівська ОДА прозвітує про використання 150 млн грн, які міська влада перерахувала за вивіз сміття цього року.   

Дохідна частина бюджету виглядатиме наступним чином:

Загальний фонд бюджету – 5,084 млрд грн, офіційні трансферти – 1,412 млрд грн, бюджет розвитку – 190 млн, екологічний податок – 3,2 млн, власні надходження бюджетних установ – 128, 3 млн грн.

Видаткова частина

Загальний фонд – 3,523 млрд грн, 1,412 млрд грн – офіційні трансферти, 1,231 млрд – бюджет розвитку, екологічний податок – 3,2 млн, власні надходження бюджетних установ – 128, 3 млн грн.

За словами Іщука, реально бюджет розвитку буде трішки більшим за 830 млн грн, бо 300 млн відкладають як оплату за вивезення ТПВ, а ще 400 місто мусить зарезервувати як гарантії за позиками комунальних підприємств.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!