Львів отримав костюми біологічного та хімічного захисту

1759 0
Загальна вартість цих костюмів – 30 тисяч євро.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Львів отримав сучасні захисні костюми. Їх передадуть медикам, рятувальникам, а також комунальникам, адже саме вони у критичних ситуаціях найпершими рятуватимуть людей. Загальна вартість цих костюмів – 30 тисяч євро.

Як повідомили у пресслужбі ЛМР, йдеться про одноразові костюми третього рівня захисту від радіації, хімічної та біологічної загрози, тож у них можна проводити відповідні роботи у зараженій місцевості. Їх отримали від громадської організації «Єдність і Розвиток» за підтримки німецьких партнерів.

Читайте також: Як діяти у разі хімічної небезпеки та що потрібно знати. Інструкція

«Ці костюми будуть поділені між службами, які виїжджатимуть на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій. Саме ці костюми використовують, в основному, для ліквідації наслідків зараження місцевості ядерними, хімічними чи радіаційними збудниками», – сказав Микола Грицайчук, керівник управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони. 

Нагадаємо, які ліки варто мати вдома, а що точно не знадобиться в домашній аптечці, що повинно входити до аптечки на випадок різних непередбачуваних ситуацій: епідемій, воєнних дій, ядерних або хімічних атак, читайте за посиланням.

Антоніна Костик

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!