Львів отримав вакцини для профілактики дитячих інфекцій

2632 0
Надійшла частина вакцин для профілактики дитячих інфекцій. Уже підписані накази про розподіл, і впродовж цього-наступного тижня вакцини, які надійшли на обласні склади, будуть розподілені по районах і місту.
фото: vesti.dp.ua

фото: vesti.dp.ua

На Львів виділили 30 тис доз вакцини БЦЖ. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, зможуть відновити вакцинацію дітей, які народилися після 2014 року, коли вакцинація БЦЖ припинилася.

«Також в невеликій кількості надійшли й інші вакцини, зокрема від гемофільної інфекції, трішки АДП, тобто проблема стовідсотково не вирішена, але Міністерство обіцяє додати наступні поставки, тоді поступово будемо відновлювати втрачене у попередні роки.

Оскільки в середньому у Львові народжується 8 тис дітей у рік, то цієї поставки достатньо буде для першої вакцинації від народження, проте не вистачить на ревакцинацію», — розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Щодо сироватки проти правця, то її в Україні не виробляють.

Читайте також: Що таке правець і як від нього вберегтися: інфографіка

«Протиправцева сироватка в Україні не виробляється. Раніше, до 2014 року, її постачали з Росії. Тепер поставки препарату припинено. Інших препаратів, які мають протиправцеву дію, на території України не зареєстровано», — зауважив Володимир Зуб.

Нагадаємо, нещодавно у Львові двоє дітей захворіли на правець.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!