Львів отримав звання міста літератури ЮНЕСКО

3164 0
Львів отримав статус «місто літератури ЮНЕСКО». Статус міста літератури означатиме інтеграцію у світовий книжковий контекст та популяризацію українських культурних набутків у світі.
Фото: hromadske.tv

Фото: hromadske.tv

Про це з посиланням на сайт міжнародної організації повідомляє hromadske.tv

У квітні 2014 року Львівська міська рада та Інститут міста спільно із діячами культури та громадськістю підготували заявку на участь міста в конкурсі від ЮНЕСКО. Щоб отримати можливість взяти участь у конкурсі, заявку міста-претендента повинні підтримати міста, які вже отримали титул «Місто літератури ЮНЕСКО». Подання Львова схвалили Дублін, Единбург, Норвіч, Мельбурн та Краків.

Місто літератури ЮНЕСКО – це частина мережі Креативних міст, яка почала працювати у 2004 році. У попередні роки містом літератури ставали Краків (2013), Норвіч (2012), Рейк’явік (2011), Дублін (2010) та інші. В рамках цієї мережі кожного року визначаються також міста кіно, музики, дизайну, гастрономії та інші.

Слід зазначити, що Львів не єдине місто в списку, яке визнали містом літератури. Так, поряд з Львовом таке звання здобули Багдад (Ірак), Барселона (Іспанія), Любляна (Словенія), Монтевідео (Уругвай), Ноттінгем (Великобританія), Обідуш (Португалія), Тарту (Естонія), Ульяновск (РФ).

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!