Львів передав ЛОДА 150 млн на вивезення сміття. На що пішли кошти

2852 0
Облдержадміністрації вдалося зекономити 48 мільйонів гривень.
фото: Вголос

фото: Вголос

Львівська міська рада перерахувала ЛОДА 150 млн грн на компенсацію перевізникам за вивезення сміття з липня по грудень 2017 року. За цей час зі Львова було вивезено 119 тис. тонн побутових відходів, на що Львівська облдержадміністрація витратила 102 млн грн.

Згідно з інформацією, яку надіслав департамент розвитку та експлуатації ЖКГ ЛОДА у відповідь на інформаційний запит Tvoemisto.tv, найбільше побутових відходів зі Львова було вивезено у серпні – 22332,03 тонни. За півроку найбільше сміття вивезла компанія «АВЕ-Львів» (29613,53 тонн), найменше – ТОВ «ДВ-Екосвіт» (7349,35 тонн).

У середньому вивезення тонни сміття коштувало 854 гривні. Найдорожче свої послуги надавала «Грінера Україна» (у середньому по 1216 грн за тонну) та «АВЕ-Львів» (1057 грн за тонну). Найдешевше вивезення відходів коштувало у «Санком-Львів» (у середньому 482 грн за тонну) та «Спецавтотранс-Львів» (502 грн за тонну). У ТОВ «ДВ-Екосвіт» вивезення тонни сміття коштувало в середньому 634 грн, у КП «Львівспецкомунтранс» – 857 грн.

48 зекономлених мільйонів гривень було скеровано у вигляді субвенцій органам місцевого самоврядування, що приймають побутові відходи зі Львова. За рахунок цих коштів реалізовано 89 соціально-культурних та екологічних заходів, серед яких ремонт будинків, вулиць, дворів, закупівля спецтехніки євроконтейнерів для відходів тощо.

Найбільше коштів отримав Самбір – 5,5 мільйонів, за які в місті облаштоють благоустрій у парку, проведуть реконструкцію стадіону і місцевої площі Ринок, а також закуплять комунальну техніку. Повний перелік заходів по всіх районах можна переглянути нижче.

Анна Журба


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!