Львів перетнув епідпоріг захворюваності на грип

16307 1
У Львові та області спостерігається підвищення захворюваності на грип та ГРВІ.
фото: gazeta-misto.te.ua

фото: gazeta-misto.te.ua

Станом на ранок 12 грудня на Львівщині епідпоріг захворюваності на грип перевищує норму у 1,3 раза. «Це ще не є епідемія, але вже потрібно насторожитися. Ми скерували рекомендації на ім’я міського голови Львова та у міський відділ охорони здоров’я щодо заходів профілактики захворюваності: не бажано проводити масові заходи тощо. Про карантин наразі не йдеться. Була закрита лише одна школа на Львівщині – у Стрию», – розповіла у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора з епідеміологічних питань Львівського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Олександра Коструба.

Зазначимо, що епідемію оголошують, коли рівень захворюваності перевищує поріг у півтора раза.

Читайте також: Львову загрожує епідемія грипу. Поради, як вберегтися

Як додала Олександра Костуба у Львівському обласному лабораторному центрі Держсанепідслужби постійно моніторять кількість людей, що хворіють на грип. Усім, кому не вдалося уникнути недуги, радять залишатися удома.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
12 Грудня, 2016 17:51
Анна На якій підставі діагностують грип? Якщо я не помиляюсь, його модно діагностувати проводячи серологічні дослідження. Ви це робили? То як ви можете казати, зо є грип. Є ОРВІ, а не грип. Не треба робити паніку
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!