Альтернативна енергія для Львова: місто створить еко-енергетичний центр

3269 1
У Львові планують створити еко-енергетичний центр. Результатом роботи центру має стати зменшення енергозалежності, підвищення енергоефективності міста в цілому, створення певних джерел виробництва альтернативної енергетики.
Фото: techbu.com

Фото: techbu.com

Про це міська рада вже почала перемовини з партнерами зі Шведського посольства, повідомили tvoemisto.tv у прес-службі Львівської міської ради.

«Ми запросили провідні шведські компанії, зокрема ІТ, які можуть допомогти міській раді у підготовці концепцій нової ідеї – створення у Львові еко-енергетичного центру. У нашому конкретному випадку це дасть можливість розвивати ще одну потенційну промислову індустріальну зону, що означає створення нових робочих місць, певних пільгових преференцій для потенційних інвесторів, що отримають доступ до порівняно недорогої енергії», – розповів начальник зовнішньоекономічних відносин та інвестицій міськради Сергій Кіраль.

Читайте також: 6 альтернатив газу для львів'ян. Поради експерта

Загалом, робота центру буде спрямована на зменшення енергозалежності, підвищення енергоефективності міста в цілому, створення певних джерел виробництва альтернативної енергетики. Відтак, у місті зосередяться на:

– питаннях переробки мулу і виробництві біогазу, який пізніше можна перетворювати у теплову або електричну енергію;

– питаннях зменшення залежності від природного газу в процесі виробництва теплової енергії – будівництва нового котла на твердому паливі;

переробки ТПВ, з можливістю високоякісного сортування, з виробництвом альтернативного палива для того ж котла.

«Оскільки усі ці компоненти фізично можуть знаходитись в одному місці – у північній частині Львова, на базі ТЕЦ-2, де в нас є понад 150 га постійного користування земельної ділянки, то реалізація такого проекту є доцільною», – додав Сергій Кіраль.

Сьогодні у міській раді відбудеться робоча зустріч представників міської влади та Шведського посольства в Україні зокрема і з цього питання.

Читайте також: У Львові виготовлятимуть паливо з опалого листя


Читайте також:
19 Червня, 2016 14:18
Александр Здравствуйте, у меня есть идея для проекта по созданию технологического процесса производства электроэнергии экологически чистым способом. Не нужно ископаемое топливо, не нужна вода , не нужно солнце, идея простая технологии существуют которые понадобятся, надо проработать механику, и провести детализацию масштабы производства любые без ограничения. Цена идеи 1 000 000 евро, .Жду вашего ответа с уважением Дроздов Александр Викторович. моб+380959128479 предлагаю использовать генераторы от ветро станций-это будет сто генераторов на одной улице, улиц будет десять с права и с лева и это только одно крыло их два в один этаж если не хватит можно достроить. Один уровень - это 4000 генераторов, второй - 4000 и.т. После установки первой сотни генераторов можно давать электроэнергию потребителю и продолжать строительство. Остальная информация после договора, если-это интересно [email protected]
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!