Львів перейшов до «жовтої» карантинної зони. Рішення комісії ТЕБ і НС

1734 0
Станом на сьогодні 63% мешканців Львова вакциновані однією дозою, близько 54% – двома.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Від сьогодні, 7 грудня, Львів віднесли до «жовтої» карантинної зони, а міська комісія ТЕБ і НС прийняла низку нових рішень. На засіданні комісії з питань ТЕБ і НС зберегли необхідність роботи закладів культури, громадського харчування, спорту, ринків і торгових центрів за умови вакцинації працівників та відвідувачів. Також вакцинації повинні дотримуватись організатори і відвідувачі різноманітних заходів. Вимоги щодо шкіл і садочків залишаються незмінними.

«Жовта зона дозволяє послаблювати певні обмеження, але, щоб застерегти і унеможливити швидкий ріст захворюваності надалі, ми зберігаємо досить жорсткі карантинні норми», – цитує керівника департаменту гуманітарної політики ЛМР Євгена Бойка пресслужба ЛМР.

Читайте також: Від сьогодні в Україні посилюють правила для мандрівників через поширення «Омікрону»

Додамо, що станом на сьогодні 63% мешканців Львова вакциновані однією дозою, близько 54% – двома.

Нагадаємр, що сьогодні, 7 грудня, теж вже Львівщина покинула «червону» зону карантину. Так, діятимуть нові карантинні обмеження, передбачені для «жовтого» рівня.

У межах жовтого рівня забороняється:

  • проводити будь-які масові заходи, крім тих, що стосуються оцінювання якості освіти (пробного ЗНО, вступних випробувань тощо); офіційних спортивних заходів; матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • робота кінотеатрів, театрів чи інших закладів культури;
  • робота закладів громадського харчування (бари, ресторани, кафе), крім адресної доставки та замовлень зі собою;
  • відвідувати заклади освіти. Заборона не поширюється на здобувачів дошкільної освіти, учнів спеціальних закладів освіти та 1-4 класів, а також закладів освіти, в яких усі працівники мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;
  • відвідувати спортзали, фітнес-центри, басейни;
  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів, санаторно-курортних закладів, установ і закладів, які надають соціальні послуги);
  • здійснення перевезень пасажирів авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному та міжнародному сполученнях без наявності у них (крім осіб, які не досягли 18 років) без відповідних документів про вакцинацію чи одужання. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!