Львів планує купити 100 нових тролейбусів із автономним ходом

4915 0
На це місто збирається взяти позику в розмірі 25 млн євро.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Сьогодні, 13 травня, Львівська міська рада підписала мандатний лист з Міжнародною фінасовою корпорацією (IFC) про залучення 50 млн євро кредиту для купівлі 100 нових тролейбусів, ремонту електромережі та вулиці Шевченка. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

Читайте також: Від сьогодні трамваї №1, 7 та 9 змінюють маршрути руху. Інтерактивна мапа

Мандатний лист є договором про наміри, після підписання якого міська рада та IFC розглянуть можливість підписання кредиту. За словами міського голови Андрія Садового, далі цей проект мають розглянути у міністерстві фінансів та погодити з керівниками фракцій.

«Йдеться про можливість швидко закінчити вулицю Шевченка, яка є однією з найскладніших магістралей, і замінити велику частину контактної мережі. Наступні місяці нас чекає багато бюрократичних процедур», – сказав Андрій Садовий.

25 мільйонів євро мають піти на закупівлю 100 нових тролейбусів з автономним ходом для ЛКП «Львівелектротранс», 10 млн євро – також «Львівелектротрансу» на ремонт і оновлення електромережі, ще 15 млн – ЛКП «Львівавтодор» на реконструкцію вулиці Шевченка. Кредит видаватимуть на 13 років під ставку від 4,99% до 5,5%, три роки з яких – пільгові.

Читайте також: П'ять трамваїв змінюють маршрути руху. Інтерактивна мапа

Кредити фінансуватимуться частково за рахунок власних фондів IFC та частково за рахунок Фонду чистих технологій (CTF). Окрім грошей, Міжнародна фінансова корпорація надасть технічну допомогу місту в консалтингу, оцінці та дослідженні транспорту. Підписати кредитний договір та провести тендер на тролейбуси планують до кінця року, щоб закупити місто почало отримувати їх уже у 2020 році. Поставка тролейбусів планується впродовж трьох років. Раніше міський голова на поенарному засіданні анонсував закупку 100 електробусів.

Додамо, що Львів також отримає 50 нових низькопідлогових тролейбусів «Електрон».

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!