Львів планують з’єднати швидкісними дорогами з іншими обласними центрами на Заході

12152 0
А автомагістраль Львів – Мукачево має всі шанси стати першою концесійною дорогою в Україні.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Уряд планує сполучити швидкісними дорогами всі обласні центри Західної України, і вже працює над пошуком фінансування для нових інфраструктурних проектів. Про це для Новое Время  повідомив заступник Міністра фінансів Олександр Кава.

Він зауважує, що покриття України мережею швидкісних шосе стане важливим етапом поєднання України з європейськими країнами.

За хронічного дефіциту бюджетного фінансування дорожньої галузі, основним кредитором ресурсу для розвитку швидкісного руху в Україні стали міжнародні фінансові організації (МФО). Лише цього року на проекти з реконструкції та будівництва автомобільних доріг в Україні Мінфін залучив майже 5 мільярдів гривень.

Читайте також: Естакади та шумовідбивні екрани. Якою буде північна об’їзна Львова

На думку заступника Міністра фінансів, пріоритетом на найближчі роки має стати доведення до першої категорії автомобільної дороги М06 на ділянці Рівне — Львів, а також розбудова швидкісного сполучення Києва з Івано-Франківськом та Тернополем, а також Львова з  Мукачевом.

 

 

«В перспективі від Львова доцільно довести маршрут до кордону з Польщею та з'єднати із наявним польським автобаном А4. А також запустити проект з будівництва нової дороги автомагістралі Львів – Мукачево через Карпатський хребет, і з'єднати її з угорським автобаном М3 та словацьким D1. На мою думку, саме автомагістраль Львів – Мукачево має всі шанси стати першою концесійною дорогою в Україні», – каже він.

Додамо, що повне завершення робіт на всій протяжності ділянки Рівне – Львів, за словами Кави, займе 3−4 роки від початку будівельних робіт, а загальна вартість складатиме 800 млн євро, але точні розрахунки будуть після завершення підготовки проектно-кошторисної документації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!