До Львова приїхали швидкі тести на антиген Covid-19. Кого найперше протестують

5181 0
Тести показують результат протягом 15-30 хвилин.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Львів отримав першу партію наборів для швидкого тестування на антиген до Covid-19. Наразі отримали 10 тисяч наборів. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«З початку листопада ми вели переговори про закупівлю тестів на антиген. Сьогодні отримали. До кінця місяця розраховуємо мати 50 тисяч. Цього вистачить, щоб провести щонайменше дві хвилі тестувань медиків та освітян, які кожного дня контактують з великою кількістю людей. В нас працює 15 тисяч вчителів та вихователів і 10 тисяч медичних працівників», – пише міський голова Львова.

Вартість одного тесту – 240 грн, це тести американського виробника «Abbott».

Читайте також: У світі почали використовувати нові тести на Сovid-19. Що це і чи будуть вони в Україні

Також міський голова зазначив, що Львів не проводитиме масового тестування.

«Згідно з рекомендаціям ВООЗ, щоб воно було ефективним, потрібно провести декілька хвиль тестувань всього населення. Бюджет для Львова складе від 500 млн гривень, не враховуючи вартості власне організації. У Словенії, наприклад, залучили військових та експертів з Австрії. Тому такі речі можна робити лише в масштабах країни, а не одного обласного центру. Тільки тоді масове тестування буде виправданим», – повідомив він.

Нагадаємо, швидкий тест на антиген коштує близько 5 доларів США і показує результат приблизно за пів години. Перевага цих тестів у тому, що вони не потребують лабораторного обладнання, визначають результат протягом 15-30 хвилин, а ціна за штуку становить близько 5 доларів.

Додамо, для тестування забиратимуть проби із носоглотки – як і для ПЛР-тестів, а тоді наноситимуть на тест, що реагуватиме на РНК, яку виділяє певний фермент.

Тест на антиген допоможе виявляти людей, пише Nature, які заразні, адже він реагує, коли в організмі висока частка вірусу – понад 10 тис. часточок на 1 мікролітр (0,001 мл). Такі тести є особливо важливими для бідних країн і країн, де інфекція швидко поширюється, аби вчасно виявляти заразних людей та відправляти їх на карантин.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!