Львів погасить 32-мільйонний борг за ремонти вулиць до Євро-2012

1642 0
Згодом місто має вирішити, яким чином погашатимуть цей борг: грошима, майном чи земельною ділянкою.
Фото: i1.wp.com

Фото: i1.wp.com

Агенція ресурсів ЛМР укладе договір поруки з компанією ТзОВ «Балтом Україна» про погашення боргів за ремонти до Євро-2012. За відповідну ухвалу проголосували 46 львівських депутатів.

Читайте також: Скільки і кому Львів боргує за ремонти до Євро-2012

За словами директорки юридичного департаменту Гелени Пайонкевич, місто боргує компанії 32 млн грн із 2011 року. Борг перерахували за курсом 2013 року. Підприємці з цього часу не звертались до міста за сплату штрафів за протерміновану заборгованість.

Угоду про ремонт вулиць із ТзОВ «Балтом Україна» укладало управління капітального будівництва, яке нині перебуває на стадії реорганізації. Після цього депутати вирішуватимуть, яким способом погашатимуть цю заборгованість: або грошима, або майном.

ТзОВ «Балтом Україна» ремонтувала вул. Городоцьку (від вул. Кульпарківської до межі міста). Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Балтом Україна» зареєстроване у Щирці та належить львів’янам Віктору Ідятову та Михайлу Козаку, німцю Омеру Штефану та чеській компанії «Лінвія та партнери».

Читайте також: У Львові відремонтували вулицю Параджанова. Фото

Додамо, що за ремонти до Євро-2012 Львів довгий час боргував компанії «Онур»понад 100 млн грн. Щоб погасити борг перед компанією, Львівська міськрада вирішила передати їй у власність земельну ділянку площею 4,8 га поруч із львівським аеропортом під будівництво багатофункціонального конгрес-холу. Спеціально під виділення цієї ділянки депутати ЛМР ухвалою сесії від 19 вересня створили ТзОВ «Сінерджі Альянс», засновниками якого став «Онур» та ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР». Вартість ділянки оцінили в 105,9 млн грн. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!