Львів не підтвердив участь у залученні кредитних коштів для рекультивації сміттєзвалища: деталі

2410 2
Інформація про те, що Львівська міська рада не надала рішення проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища з’явилась на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства у четвер, 9 червня. У той ж час міська рада уже дала відповідь на дану інформацію.
фото: vkurse.ua, vidido.ua, news.ub.ua

фото: vkurse.ua, vidido.ua, news.ub.ua

Листом від 28 січня 2016 Мінрегіон України звернувся до усіх обласних державних адміністрації  та листом від 3 березня 2016 до міських рад щодо надання проектів, які можуть бути реалізовані у рамках «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України» між Україною та ЄІБ».

У тож й час 28 лютого Львівська міська рада надіслала Мінрегіону три проекти, зокрема  один, щодо удосконалення системи поводження з твердими побутовими відходами. Ідеться про проект із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища на Львівщині та будівництво сміттєсортувального заводу.

Як повідомляють у Міністерстві, впродовж березня ці пропозиції були на розгляді, і уже 4 травня були відправлені листи до органів місцевого самоврядування про необхідність надання підтверджень участі заявників у проектах по залученню кредитних коштів.

«Станом на 09.06.2016 до Мінрегіону не надходила від Львівської міськради інформація щодо підтримки проекту «Комплексне удосконалення системи поводження з ТПВ у м. Львові».В одночас станом на 09.06.2016 таку інформацію до Мінрегіону  надали міські ради Вінниці, Луцька, Хуста, Кіровограда, Рівного. Поінформували про прийняття відповідних рішень з Калуша, Миргорода, Олександрії», - повідомляють на сайті Міністерства.

Також потрібно зазначити, що пропозиція щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища на Львівщині суперечить встановленим Європейським інвестиційним банком вимогам кредитування, наведеним у відповідній анкеті і надісланій адресатам. Зокрема, заявлена вартість проекту (близько 7 млн євро) не відповідає вимогам щодо мінімальної вартості для участі у Програмі (10 млн євро). У Львівській міській раді не розрахували показники ефективності проекту та не навели інформацію щодо спроможності обслуговувати запозичення.

Крім того, слід зазначити, що термін реалізації таких проектів – 3-5 років.

У той ж час як прокоментував ситуацію радник міського голови з питань інвестицій та народний депутат України Сергій Кіраль, заява Міністерства – винятково політична, і є спробою поставити під сумнів домовленості міста й Банку, адже кінцевим терміном подання такого рішення органом місцевого самоврядування є 1 липня.

Також він відзначив, що сьогодні зранку мав розмову з представником Банку, де підтвердили, що такі вимоги Мінрегіонбуду жодного відношення до вимог чи процедур Банку не мають – це винятково внутрішні вимоги уряду. Водночас, Європейський інвестиційний банк і надалі зацікавлений у реалізації спільного проекту з містом, остаточна вартість якого буде визначена за результатами розробки техніко-економічного обґрунтування проекту, робота над підготовкою якого вже розпочалась.

Про умови співпраці з Європейським інвестиційним банком з приводу Грибовицького сміттєзвалища можна прочитати за посиланням


Читайте також:
19 Жовтня, 2016 17:05
dima Що робити, якщо у вашому населеному пункті проблеми з водою:
[***]s://[***].youtube.com/watch?v=u2GE95Hff9w
1 Липня, 2016 09:31
axabnrg Як живеться Гуменецькій громаді в режимі "Сам собі господар":
[***]://decentralization.gov.ua/success/item/id/10
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!