Львів попрощається з Богданом Сорокою. 5 фактів про художника-графіка

2431 0
Прощання з відомим українським художником-графіком, автором кількох персональних виставок в Україні і світі Богданом Сорокою розпочнеться сьогодні, 14 квітня, у храмі Блаженного Климентія Шептицького у Львові, що на вулиці Кривоноса, 1. Домовину з тілом привезуть до храму, де о 18:00 годині відбудеться парастас. Усі охочі зможуть попрощатися із художником у церкві до ранку середи, 15 квітня.
фото: news.meta.ua

фото: news.meta.ua

Заупокійне Богослужіння розпочнеться завтра, 15 квітня, о 12:00 годині у храмі Блаженного Климентія Шептицького, опісля поминальна процесія вирушить на Личаківське кладовище, де на полі № 59 приблизно о 13:00 відбудеться чин похорону.

Пропонуємо вам 5 фактів про художника-графіка Богдана Сороку.

1.Народився митець 2 вересня 1940 року в тюрмі на Лонцького у Львові. Там була ув’язнена його мати – Катерина Зарицька, член ОУН, зв’язкова провідника ОУН, командира УПА Романа Шухевича.

2. Батьки Богдана Сороки понад 30 років перебували у сибірських таборах, тож митця виховували дідусь з бабусею.

3. Художник навчався у Львівській академії мистецтв, де працював до 2005 року. У радянський час родина митця була під постійним прицілом КДБ. Богдан Сорока належав до групи шістдесятників, товаришував із В’ячеславом Чорноволом, Ігорем та Іриною Калинцями, братами Горинями і згодом поповнив список митців, заборонених у СРСР.

4. Митець відомий циклами робіт: «Фольклорні мотиви», «Українська міфологія», «Емблеми та символи», «Страсті Христові», «Похід гномиків», «Купальські забави». Його графіка чорно-біла і кольорова.

5. 74-річний художник-графік Богдан Сорока помер у Польщі, де він тимчасово перебував на лікуванні

За інформацією Духовна велич Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!