Львів посів останнє місце в рейтингу найдорожчих міст для іноземних працівників

3230 0
До рейтингу Expatistan увійшли три українські міста.
фото: ambituminnovations.co.uk

фото: ambituminnovations.co.uk

На платформі Expatistan опублікований рейтинг з 347 міст світу за вартістю життя для експатів (іноземних працівників). Найдорожчими назвали міста Гамільтон (Бермуди) і Великий Кайман (Кайманові острови), також в п'ятірці лідерів — Женева, Цюріх і Рейк'явік. Українські міста Харків, Київ та Львів розташувалися наприкінці списку. До того ж, Львів займає останню сходинку рейтингу (№347), ставши найдешевшим містом для життя експатів. Рейтинг регулярно оновлюється, пише Аin.ua.

Читайте також: Як змінити бізнес в Україні? 7 важливих тез Софії Опацької

Індекс враховує ціни на їжу, оренду житла, транспорт, купівлю одягу, медицину і розваги. Наприклад, індекс вартості життя в Гамільтоні, лідері рейтингу, становить 297 балів. У Сан-Франциско — 239. Індекс Львова склав лише 56 балів.

Значення індексу кожного міста розраховується в порівнянні з цінами в контрольній точці — Празі, де індекс встановлений на рівні 100. Тож, якщо індекс міста становить 134, це означає, що проживання там на 34% дорожче, ніж у Празі. Індекс Львова в цьому випадку означає, що проживання тут дешевше, ніж у Празі, майже у два рази.

Довідково. Expatistan — це калькулятор вартості життя для іноземних фахівців, які переїжджають в нову країну або місто та хочуть дізнатися, наскільки дорого там жити у порівнянні з рідними краями. Цей ресурс створив розробник Херардо Робледільо в 2009 році, який сам є експатом та хотів допомогти колегам краще орієнтуватися у вартості життя в різних куточках світу.

Читайте також: Чому українці – краби. Олег Малкін про успіх та прохання

Головне питання, на яке повинен відповісти калькулятор, звучить так: скільки грошей мені знадобитися в новому місті? Для прикладу, життя в Барселоні львів'янину обійдеться на 138% дорожче, аніж вдома, а життя в Нью-Йорку — дорожче на 306%.
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!