Львів потрапив у шорт-ліст програми ЄІБ для вирішення проблеми зі сміттям

2017 0
Заявка міста пройшла другий етап відбору на отримання кредиту для рекультивації Грибовичів та будівництва сміттєпереробного комплексу.
фото: znaj.ua

фото: znaj.ua

Відповідна інформація розміщена на сайті Мінрегіонбуду. Це в коментарі Tvoemisto.tv також підтвердив керівник групи проекту ТПВ Львівської міської ради, директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря: «З того, що ми самі дізналися з офіційної кореспонденції, за результатами другого туру Львів було обрано до переліку проектів, які проходять далі. Я не можу впевнено сказати, що це вже останній тур». 
 
Другий етап відбору пройшли 28 проектів, які сумарно претендують на 575,5 млн євро. Після першого етапу відбору було 66 проектів на загальну суму в 1,3 млрд євро. 
 
Загалом «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» від Європейського інвестиційного банку розрахована на 400 млн євро на усі проекти. Тому очевидно, що відбуватиметься подальший відбір, але в який спосіб у міськраді не знають.
 
 
«Чіткого плану до нас, на жаль, не доведено, — сказав Вадим Ноздря. — Точно знаємо, що до 23 серпня маємо подати до Мінфіну фінансові документи «Львівспецкомунтрасу». Які будуть результати останнього туру і чи буде він останній, на жаль, зараз впевнено сказати не можна. Суть ТЕО і заявки не змінюється, тому немає підстав думати, що з’являться якісь додаткові причини не включити Львів до остаточного переліку бенефіціарів». 
 
В 2016 році потенційний отримувач коштів  КП «ТФ «Львівспецкомунтранс» вже отримав позитивну оцінку від Мінфіну. Ця оцінка була надана 26 вересня 2016 року. 27 липня цього року Мінрегіонбуд попросив заявників, що пройшли оцінку фінансового стану до 1 жовтня 2016 року, повторно пройти процедуру. 
 
Нагадаємо, Львів подав заявку на отримання кредиту ЄІБ у 2016 році. Проект міста «Комплексне удоконалення системи поводження з ТПВ» розрахований на 75 млн євро та передбачає рекультивацію Грибовицького смітєзвалища та будівництво нового сміттєпереробного комплексу. 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!