Львів поверне приміщення заводу будівельних матеріалів, втрачені через «Аферу століття»

3508 0
Вартість приміщень становить понад 2,5 млн гривень.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Прокуратура поверне у комунальну власність Львова приміщення на вулиці Півколо, які місто втратило внаслідок так званої «Афери століття». Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Львівської області.

Читайте також: Фігуранти «Афери століття» намагались перепланувати історичну будівлю у Львові              

Йдеться про нежитлові приміщення цілісного майнового комплексу колишнього Львівського заводу будівельних матеріалів загальною площею майже 4,5 тис кв. м та вартістю понад 2,5 млн грн. 

У 2017 році прокуратура подала позов до Личаківського районного суду, аби повернути приміщення у комунальну власність Львівської міської ради. Суд вирішив скасувати записи про державну реєстрацію права власності та витребувати його на користь територіальної громади Львова, оскільки відповідачі незаконно володіють приміщеннями заводу.

Раніше приміщення перебували в оренді ЗАТ «Завод «Півколо». За даними прокуратури, відповідачі набули на них право власності на підставі рішення Франківського районного суду, яке раніше скасували в апеляційному суді 

Читайте також: У міській раді Львова проводять обшуки через «Аферу століття»

Нагадаємо, восени 2016 року управління комунальної власності ЛМР виявило, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальні провадження та арештували 24 приміщення.

Торік місту вдалось повернути у комунальну власність приміщення на вул. Зеленій, 202, Старознесенській, 194, Замковій, 9 та Тесленка, 2.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!