Львів поверне ще одне приміщення, втрачене внаслідок «Афери століття»

2205 0
Фірми, які раніше зареєстрували за собою право власності на це приміщення, можуть подати апеляцію на рішення суду до 10 серпня.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Львівська міськрада через суд повернула у комунальну власність приміщення на вул. Тесленка, 2, втрачене внаслідок «Афери століття». Про це повідомляє Zaxid.net.

Йдеться про двоповерховий будинок з підвальними приміщеннями, площею 1004,4 кв. м на вул. Тесленка, 2, який упродовж трьох років у ЛМР орендувала ГО «Центр технологічних рішень "Декодед"», яка займається організацією освітніх заходів. У березні 2017 року львівський нотаріус Ольга Новосад зареєструвала право власності на це приміщення за трьома приватними фірмами: ПП «ТМ Тріада», ПП «К.Р.О.К-7» та ТОВ «Масафі».

Читайте також: У міській раді Львова проводять обшуки через «Аферу століття»

Відтак, за зверненням юристів ЛМР, суд задовольнив позов міськради та скасував право власності фірм на це приміщення. Втім вони можуть подати апеляцію на рішення суду першої інстанції до 10 серпня. 

Власником ПП «ТМ Тріада», є Артем Шпота, якого затримали як підозрюваного у справі «Афери століття» та відпустили під заставу, а розгляд справи триває й досі.

Власником ПП «K.P.O.K.-7» є ще один фігурант «Афери століття» Олег Рогоцький, який є одним із основних фігурантів «Афери століття», проте наразі не фігурує серед підозрюваних у кримінальному провадженні. Власником ТОВ «Масафі» Віктор Костюк. Ні він, ні його фірма в «Афері століття» раніше не фігурували.

Читайте також: Фігуранти «Афери століття» намагались перепланувати історичну будівлю у Львові              

Нагадаємо, днями суд повернув у комунальну власність приміщення на вул. Зеленій, 202 площею майже 240 кв. м. Низку комунальних приміщень, які незаконно зареєстрували як приватну власність, виявили у 2016 році До цього часу міськраді вдалось повернути низку приміщень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!