Львів повертатиме кредит за е-квиток упродовж 13-ти років

2290 0
Під час Весняного ділового форуму на «Арені Львів» Львівська міська рада та Європейський банк реконструкції та розвитку підписали Договір гарантії в рамках реалізації проекту впровадження автоматичної системи оплати проїзду в місті Львові (електронного квитка).
фото ілюстративне: report.if.ua

фото ілюстративне: report.if.ua

Договір підписали міський голова Львова Андрій Садовий та директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, інформує прес-служба ЛМР.

Договір гарантії між Львівською міською радою та Європейським банком реконструкції і розвитку підписали в рамках реалізації проекту впровадження автоматичної системи оплати проїзду у місті Львові (електронного квитка). Угода стосується надання гарантій Львівською міською радою для ЛКП «Львівавтодор» як отримувача кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку.

Читайте також: Е-квиток у Львові: на що підуть гроші, які місто позичає в ЄБРР

Під час реалізації проекту передбачено здійснити оснащення громадського транспорту міста засобами автоматизованого прийому та обробки платежів, розбудувати мережу продажу та поповнення засобів оплати проїзду, розгорнути центри обслуговування користувачів, побудувати системи центрального офісу, здійснити інтеграцію з існуючими транспортними системами міста.

Додамо, кредитний договір було підписано 17 листопада 2016 року в рамках відповідного проекту. Підписання Договору гарантії дозволить отримати 10 млн євро кредитних коштів для реалізації проекту впровадження автоматичної системи оплати проїзду у місті Львові. Термін кредиту – 13 років з пільговим періодом 3 роки після підписання кредитного договору. Тривалість реалізації заходів проекту становитиме близько 2 років. Відсоткова ставка за користування кредитними коштами – 6-місячна міжбанківська ставка Єврозони та маржа 7,0% річних. Позичальником визначено ЛКП «Львівавтодор», однак, аби гарантувати виконання ним зобов’язань, кредит нададуть під муніципальну гарантію.

Читайте також: Скільки коштуватиме проїзд після запровадження е-квитка у Львові

Нагадаємо, ідею запровадження е-квитка у Львові обговорюють ще з 2011 року, відколи місто вирішило реформувати систему громадського транспорту. У 2016-му до цієї теми повернулися, визначивши ЛКП «Львівавтодор» підприємством, яке займатиметься втіленням електронного квитка. Профінансують нововведення за рахунок кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Кошти використають на обладнання, яке встановлять у кожному транспортному засобі, облаштування необхідних пристроїв, створення колл-центрів й ремонтних підрозділів тощо. Анонсований термін запровадження е-квитка у місті – це початок 2018 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!