Львів позичить 1,2 мільярди гривень на ремонт низки вулиць. Перелік

2176 0
Погасити позику планують до кінця 2025 року.

Львівська міська рада візьме позику у 1,2 мільярди гривень на ремонт вулиць. За відповідну ухвалу сьогодні, 19 вересня, проголосували депутати ЛМР під час планерного засідання.

Як пояснила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, цю позику місто отримає упродовж 2019-2020 років і зможе використати на розвиток міської інфраструктури. Перед цим має відбутися конкурс серед банків, які запропонують свої умови. Також, за словами Ірини Кулинич, відсоток, під який братимуть позику, буде не вищий 19% на рік.

Читайте також: Вулицю Миколайчука на пів року закрили на ремонт. Як рухатиметься транспорт

Зокрема, йдеться про реконструкцію таких вулиць, як: вул. Бандери, вул. Вітовського, перехрестя Сахарова – Нечуй-Левицького – Коперника – Вітовського – Героїв Майдану, вул. Хуторівки, вул. Данила Апостола, вул. Курмановича, вул. Шевченка, вул. Хмельницького, вул. Замарстинівської, вул. Чернівецької, завершення реконструкції пл. Двірцевої, вул. Личаківської (від Букової до межі міста), у Винниках – вул. Івасюка, будівництво гравійної дороги від західного обходу Львова до житлового масиву «Білогорща».

Читайте також: На вулиці Чупринки облаштовують новий провулок. Фото

Окрім цих вулиць, міський голова запропонував внести до переліку будівництво продовження вул. Ряшівської. Також  за кредитні кошти реконструюють трамвайні колії на вул. Княгині Ольги й вул. Сахарова і збудують міст на Княгині Ольги –  Науковій. Погасити позику міська рада планує до кінця 2025 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!