Львів проситиме залишити місту історичну будівлю СІЗО

2329 0
Підтримати звернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо передачі будівлі Львівського СІЗО у власність міста на сьогоднішній сесії закликали депутатів Львівської міської ради.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

За словами депутата міськради Вікторії Довжик, у Львові уже не раз говорили про те, що потрібно будувати інше СІЗО, а будівлю на вул. Городоцькій, 20 використовувати для іншого призначення, — інформує прес-служба ЛМР. 

"З цією метою був підписаний Меморандум Міністерства Юстиції, до якого ввійшли і профільні міністерства і міжнародні фінансові інститути. Тобто ми працювали над тим, щоб на території міста з’явилося сучасне нове СІЗО, а будівля колишнього монастиря була передана місту", – зазначила Вікторія Довжик.

"Ми затвердили нову ділянку на вул. Збиральній для будівництва нового СІЗО, а будівлю старого ізолятора плануємо передати місту, однак у Міністерстві юстиції оголосили, що на цю будівлю шуають інвесторів", – додала вона.

Читайте також: Будівлю львівського СІЗО продадуть інвестору

Вікторія Довжик наголосила, що будівля Львівського СІЗО є важливою пам'яткою архітектури та найстарішою тюрмою в Україні, відтак не можна проводити конкурс, умовами якого передбачено знищення пам'ятки. Депутати планують звернутися до Володимира Гройсмана з проханням не проводити конкурс.

Нагадаємо, на початку місяця Міністерство юстиції України повідомило про початок інвестиційного конкурсу з продажу Лук'янівського (Київського) і Львівського слідчих ізоляторів. За умовами конкурсу переможець побудує нове СІЗО, а міністерство введе його в експлуатацію і перевезе туди ув'язнених. Приміщення старого ізолятора мали передати інвестору.

Опублікувала Марічка Мишок

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!