Львів припинить подачу води до сіл біля Грибовицького звалища

1817 0
Чотири села відмовляються укладати з містом угоди на водопостачання.
фото: volynnews.com

фото: volynnews.com

З першого квітня «Львівводоканал» припинить подавати воду до сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі.  Як інформує прес-служба Львівської міської ради, цей крок зумовлений тим, що керівництво вказаних населених пунктів відмовляється підписувати угоди про водопостачання.

За даними ЛМР, в лютому цьому року сільським головам надіслали листи і проводили неодноразові наради з огляду на те, що жителі цих сіл споживають на місяць у 6-7 разів більше води, ніж жителі Львова. Згідно з повідомленням,  один абонент у Львові споживає 6 кубометрів води, а в  Малехові –40 кубометрів. З огляду на те, що воду цим села подають безкоштовно, «Львівводоканал» витратив на це минулого року 3,5 млн грн.

Читайте також: Для львів’ян створили інтерактивну карту, де позначені аварії на водогонах

Представники міста пропонували два варіанти розв’язання проблеми. Перший – всі жителі села встановили лічильники та уклали угоди з «Львівводоканалом». Другий – села створюють комунальне підприємство, яке мало би укласти угоду з «Львівводоканалом».

Місто офіційно запропонувало відшкодовувати вартість води, необхідної в межах потреб санітарно-гігієнічних норм - 1,5  кубометрів в місяць на одного мешканця. За відсутності лічильника норма на одного мешканця, яка підлягає до оплати, становить 9 кубометрів води.

У повідомленні вказано, що представники сіл відмовилися від запропонованих варіантів. «Відтак згідно з чинним законодавством, з першого квітня «Львівводоканал» змушений припинити водопостачання до сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі», – цитують у повідомленні слова заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!