У Львові відбудуться прослуховування до Молодіжного симфонічного оркестру України

2027 0
11-12 грудня у Палаці Потоцьких проведуть прослуховування музикантів з усіх куточків країни, тридцять з яких стануть першими учасниками Молодіжного симфонічного оркестру України. Новостворений колектив тісно співпрацюватиме з Федеративним молодіжним оркестром Німеччини та вирушить у перший концертний тур вже влітку 2017-го року.
Фото: cleartrip

Фото: cleartrip

За словами Оксани Линів, ініціатора проекту, диригента Баварської Державної опери, створення Молодіжного симфонічного оркестру – це унікальний подарунок для України.  Молодим талановитим музикантам, і з боку України, і з боку Німеччини, відкривається чудова нагода попрацювати разом, провести час, насичений творчими подіями. Проект створення Молодіжного симфонічного оркестру – це унікальний музичний та людський досвід, адже це не просто знайомство з німецькими колегами, а можливість стати єдиним колективом.

На прослуховування, що відбудуться у Львові 11-12 грудня, подали заявки 166 учасників віком 14-20 років. Вони приїдуть на кастинг з усіх куточків України: як великих міст, так і маленьких сіл. Із них до Молодіжного оркестру потраплять лише 30.

Читайте також: Новий кліп Христини Соловій знімали у Львові. Відео

У серпні та вересні 2017 року український та німецький колективи разом вирушать у концертний тур Україною (Львів - Київ - Одеса - Харків) та Німеччиною (Бонн, Берлін).

«Федеративний молодіжний оркестр в якості національного молодіжного оркестру Федеративної республіки Німеччина об’єднує молодих людей  з обох країн у віці від 14 до 19 років.  Ми сповідуємо такі цінності, як відкритість, терпимість і діалог між культурами. Проекти в Китаї, Південній Америці, Тунісі, Мексиці та Туреччині показали нам, наскільки важливим є «будівництво мостів», які створюють молоді люди, об’єднані любов’ю до музики. Спільний оркестр з молодими українськими музикантами буде джерелом натхнення для обох сторін і, впевнений, сприятиме зближенню двох націй», – переконаний Зенке Лентц, керівник Федеративного молодіжного оркестру ФРН.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!