Львів прийматиме Чемпіонат світу з шахів

2662 0
Матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою — львів’янкою Марією Музичук та претенденткою на титул — китаянкою Хоу Іфань розпочнеться 1 березня 2016 року у місті Львові. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
фото: dreambox.at.ua, zaksport.uz.ua, unian.ua

фото: dreambox.at.ua, zaksport.uz.ua, unian.ua

За словами чемпіонки світу з шахів серед жінок Марії Музичук, у місті дуже розвинені шахові традиції. На даний момент у місті нараховується близько двадцяти гросмейстерів.

«Є мало міст у світі, які можуть похвалитись такими досягненнями Щодо матчу, то ми вже давно розпочали підготовку і зараз я створюю команду, яка буде безпосередньо зі мною на матчі, тому все йде з планом», - розповіла чемпіонка світу з шахів серед жінок.

Матч за світову шахову корону серед жінок відбудеться у Львові 1-18 березня 2016 року.

Нагадаємо, Львів виступив з ініціативою провести матч на звання чемпіонки світу з шахів між Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань саме в Україні. 2 липня Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, міський голова Львова Андрій Садовий та президент Федерації шахів України Віктор Капустін підписали заявку у головний офіс Міжнародної федерації шахів FIDE. Фінальний матч Чемпіонату світу з шахів серед жінок пропонувалося провести вкінці лютого-на початку березня 2016 року.

Читайте також: Люди твого міста: Марія Музичук про шахи і любов до Львова.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!