Політична реклама

Львів прийме кримських студентів

1027 0
Національний університет «Львівська політехніка» готовий прийняти на навчання студентів із Криму, надати їм за потреби гуртожитки та іншу допомогу. Про це повідомляє прес-служба Львівської політехніки.

Як йдеться у повідомленні, до Львівської політехніки надходять численні звернення студентів вищих навчальних закладів Автономної Республіки Крим з проханням дозволити їм перевестися на навчання до Львова через тривожну ситуацію, що склалася на півострові.

«Я навчаюся в одному із кримських університетів. Мені дуже складно та страшно писати цього листа. Це крик душі! Я українка, а мене змушують стати громадянкою іншої держави. У себе на Батьківщині! Мене позбавляють свого голосу. Мені страшно висловити свою думку. Нещодавно ми з друзями вийшли на мирний мітинг на підтримку України, та нас, дівчат і жінок, почали штовхати, нецензурно лаяти, шмагати наші плакати. А коли розпочали співати гімн України, проросійські демонстранти плювали у наш бік», – йдеться в одному із листів, що надійшов на адресу ректора Львівської політехніки Юрія Бобала.

«Я цілком розумію тривогу за своє майбутнє молодих людей. Справді, у Криму нині здійснюється небачений в цивілізованому світі акт агресії проти незалежної, миролюбної та позаблокової країни. Люди у розпачі перед реальною загрозою початку силових дій. Тому ми зробимо все від нас залежне, аби допомогти молодим кримчанам», – сказав Юрій Бобало.

Він зазначив, що Львівська політехніка готова невідкладно розглянути всі надіслані прохання студентів про переведення їх на навчання, надати за потреби гуртожитки та іншу допомогу.

«Впевнений, що вони будуть задоволені. Ми радо приймемо у себе всіх, хто потребує допомоги», – підкреслив ректор і додав, що зараз потрібно спільно з Міністерством освіти і науки України опрацювати оптимальну схему такого переведення, щоб «не порушити встановлені норми навчального процесу».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!