Львів прийняв у власність палац культури ЛОРТА, де планують облаштувати науковий центр

7364 0
У приміщенні будинку культури ЛОРТА може запрацювати сучасний освітній молодіжно-дитячий центр.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львів прийняв у власність палац культури ЛОРТА. Там планують облаштувати науковий центр для дітей. Сьогодні, 5 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про передачу у власність міської територіальної громади палацу культури ЛОРТА, що на вулиці Патона.

Читайте також: Де і коли у Львові відкриють Музей науки. Фото

«Відповідно до рішення, пропонуємо створити комісію, є представники від виконкому і від заводу ЛОРТА. Після підписання акту передачі буде реєстрація прав власності тергромади на об’єкт. Потім визначимо балансоутримувача, який буде цим приміщенням управляти», – зазначила керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Міський голова Львова Андрій Садовий під час засідання нагадав, про наміри міста облаштувати у будинку культури ЛОРТА науковий центр для дітей.

«Я хочу наголосити, що коли нам це приміщення передавали, то була домовленість з керівником Укроборонпрому, що там має бути наука, техніка, моделювання. Значить, у цьому курсі ми маємо працювати. Це має бути такий центр, як центр Коперника у Варшаві», – зазначив міський голова.

Читайте також: Юрій Гусєв: «Ми виробляємо оборонну продукцію для ОАЕ, Азії та Латинської Америки»

Нагадаємо, влітку депутати погодили передачу палацу культури ЛОРТА у комунальну власність. У його приміщеннях може запрацювати сучасний освітній молодіжно-дитячий центр, зазначав міський голова Львова після зустрічі із директором державного концерну «Укроборонпром» Юрієм Гусєвим.

Зазначимо, що приміщення будинку не використовують із 2008 року. Багато років Палац культури був громадським центром, однак його давно не реконструювали, тому зараз він напівзруйнований. Минулого року у березні для палацу культури «ЛОРТА» планували розробити проєкт реконструкції і виділити на нього до пів мільйона гривень. 

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!