Львів ще не пройшов пік Covid-19 та ВООЗ змінила рекомендації щодо масок. Головне за ніч і минулу добу

39771 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Еспресо

Фото: Еспресо

Пулінг-тестування на Льввщині. Прем’єр Шмигаль доручив розглянути можливість запуску у Львівській області пулінг-тестування, що дозволить одночасно тестувати 5 зразків відібраного матеріалу. Подібну схему планують розпочати на базі лабораторій, що задіяні до процесу тестувань.

«За статистикою останніх днів Львівщина стала своєрідним антирекордсменом. Спалаху не спостерігається, але кількість інфікованих рівномірно зростає. Джерелом зростання стало місто Львів. Через збільшення кількості інцидентів Львівська область обігнала Чернівецьку. Крім цього, утворилась черга на ПЛР тестування. Щоб не допустити реального спалаху, необхідно діяти швидко та консолідовано», – заявив він.

Читайте також: Де найбільше хворіють на коронавірус. Статистика по районах Львівщини

При цьому заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак зазначила, що за прогнозами Львівщина ще не пройшла піку захворюваності«Тому мусимо в короткі терміни задіяти усі можливі важелі впливу на ситуацію», – акцентувала заступник міністра.

За останніми даними, Львівщина, а також Київ та Волинська, Рівненська, Чернівецька області не готові до послаблення карантину.

ОТГ на Львівщині. Мінрегіон направив на погодження до облдержадміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування проєкт формату майбутніх районів. У Львівській області будуть сім районів замість 20: Червоноградський, Золочівський, Львівський, Дрогобицький, Яворівський, Самбірський та Стрийський. Як повідомили у міністерстві наступний крок – затвердження ВР.

«Цей проєкт не є догмою. Ще вноситимуться пропозиції, які будуть обов’язково розглянуті і, якщо вони не суперечитимуть критеріям, яким мають відповідати майбутні райони, будуть враховані», – прокоментував поділ заступник міністра Негода.

Читайте також: Цього літа дитячі табори можуть не відкрити

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 133 хворих. Разом 2 121. Вилікувалося – 521 особи (плюс 29 за дві доби), померло – 70 (плюс четверо).

Личаківський районний суд тимчасово призупинив роботу через коронавірус у одного з суддів.

Через порушення умов карантину у Львові закрили кіоск із хот-догами на вулиці Грінченка, 2-4. А також заклад «Шаурма Львів», що на пл. Галицька, 10, та магазин «Сувеніри», що на вул. Краківська, 14.

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 1 053 особи. Загальна кількість 26 999 пацієнтів. Одужало – 12 054 (682 за дві доби), померло – 788 особи (плюс 26).

Перелік антилідерів знову не змінний: Чернівецька область (3 639 – плюс 120 за дві доби), місто Київ (3 418 – плюс 126), Львівська (2 121 – детальніші показники вище) та Рівненська (2 046 – плюс 84) області.

Друга хвиля Covid-19. Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що «війну з Covid-19 ми ще не виграли» і погіршення статистики заражень коронавірусом вказує на небезпеку другої хвилі епідемії в Україні. «Ви бачите, що статистика останніх днів, коли кількість захворювань понад 500 осіб на добу», – сказав він.

Читайте також: Львів без Сovid-19 та уряд Саакашвілі. Висновки тижня, що минув

Степанов зазначив, що епідемія повертає свою міць і в інших країнах. Наприклад, у Німеччині рівень передачі вірусу останніми днями перевищив критичні значення, Китай також оголосив про можливість нового спалаху, про початок другої хвилі епідемії оголосила Південна Корея.

Зеленський – Степанов – Міністр освіти. Президент Зеленський не має зауважень до глави МОЗ Степанова і впевнений, що міністр не міг закупити медичні костюми удвічі дорожче за аналогічні.

Зокрема, Зеленський сказав, що не знає, «що він там купив», однак переконаний, що Степанов не міг так вчинити.

За даними того ж Степанова, з початку пандемії в Україні коронавірус виявили у 5 050 медпрацівників.

Зеленський також має намір цього тижня відвідати Чернігів, щоб зустрітися з кандидатом на посаду міністра освіти й науки, ректором Чернігівського національного технологічного університету, колишнім членом Партії регіонів (крім того, у його наукових роботах було виявлено великі обсяги плагіату) Шкарлетом«Я збираюся прийти в університет, я хочу просто подивитись, як він виглядає, хочу поговорити зі студентами і зрозуміти, що це за людина», – сказав він.

Читайте також: Що відбувається на пішому переході в Шегинях

Крім того, Зеленському рекомендували на посаду міністра освіти Дніпрова, який раніше був заступником міністра освіти часів Януковича – Дмитра Табачника, а тепер працює в ОП.

Третім кандидатом Зеленський назвав нинішнього голову комітету Ради з питань освіти Бабака. Проте той постійно відмовляється від цієї посади.

ВООЗ – Світ – Польща – Німеччина – Вірменія. Всесвітня організація охорони здоров’я змінила свою рекомендацію щодо захисних масок і порадила здоровим людям теж носити їх у публічних місцях, де неможливо тримати соціальну дистанцію. У ВООЗ наголосили, що захисні маски – це «бар’єр для потенційно небезпечних крапель».

«У світлі нових доказів ВООЗ рекомендує урядам заохочувати своїх громадян до носіння масок у місцях, де є висока небезпека зараження і важко дотримуватися соціальної дистанції. Наприклад, у громадському транспорті, магазинах або інших тісних і людних місцях», – заявив гендиректор цієї організації Тедрос Адан Гебреісус.

Читайте також: Тренд, який увійде в історію. Як швея біля Львова почала вишивати захисні маски

У світі в 213 країнах уже діагностовано 7 064 198 випадків захворювання на коронавірус, 3 450 985 пацієнтів вже одужали, 404 585 померли. 3 208 628 пацієнтів продовжують лікування. США на першому місці у світі  – 2 005 813 пацієнтів. На другому – Бразилія, там 678 360 хворих, на третьому РФ, де 467 673 пацієнтів.

Польща продовжила заборону на міжнародні авіарейси, запроваджену у зв’язку з пандемією, до 16 червня.

Уряд Німеччини не буде евакуювати на батьківщину своїх громадян, які заразилися коронавірусом під час поїздок у відпустку за кордон.

У Вірменії система охорони здоров’я перевантажена через велику кількість хворих на коронавірус. Понад 200 хворих чекають на госпіталізацію. За добу Covid-19 виявили у 547 осіб, кількість підтверджених випадків – 12 547.

На Зелені свята нарешті прийшло літо, хоч і мокро. «Меню» цього літа: маски, рукавички і дощ. Усе ж краще, ніж двомісячне сидіння у квартирах. Бережіть себе. Гарного Вам дня! 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!