Львів сьогодні змагається за звання Європейської молодіжної столиці 2024 року

1479 0
Львів – перше українське місто, яке вийшло у фінал таких змагань.
Фото: livejournal

Фото: livejournal

Сьогодні у Брюсселі відбувається фінальна частина змагань за право стати Європейською молодіжною столицею 2024 року. У фінал змагань вийшло 4 міста: Львів (Україна), Гент (Бельгія), Веспрен (Угорщина) та Кишинів (Молдова). Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москлаленко.

«Львів – перше українське місто, яке вийшло у фінал таких змагань. Для виходу у фінал Львів подолав кілька етапів відбору», – каже він.

Читайте також: Львів потрапив у півфінал конкурсу європейської молодіжної столиці

О 14:00 сьогодні за місцевим часом відбуватиметься пітчинг (коротке словесне представлення ідеї), де виступатиме кожне з чотирьох міст. Формат презентації від міста передбачає 30 хвилин виступу англійською мовою (виступ, презентація на 50 слайдів, два відео по 2 хв) і 30 хв на відповіді на запитання журі. Кожне місто за правилами фіналу на презентує двоє людей: представники влади і молоді. Так, від Львова виступатиме Андрій Москаленко та Марія Пігура, яка останні кілька місяців писала і готувала з командою заявку.

Обиратиме переможця журі. Серед них – представники Європейської комісії, Європарламенту, Ради Європи, Європейський Молодіжний форум і ще багато поважних установ. Переможця за результатами виступів оголосять вже завтра.

Читайте також: В Україні діє програма підтримки молоді, яка визнана найкращою в Європі. Деталі

Для довідки

Титул молодіжної столиці Європи визначають з 2009 року. Першим містом-переможцем став Роттердам, чинна молодіжна столиця Європи  португальське місто Кашкайш. Молодіжна столиця Європи  щорічний загальноєвропейський конкурс, метою якого є промоція економічного, соціального, культурного та політичного аспектів розвитку міста через молодіжну складову.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!