Львів стане одним із пілотних міст, де впровадять систему е-малятко

1515 0
Нова послуга об’єднає дані з десяти різних міських та державних реєстрів.
ФОТО: MIRROR.CO.UK

ФОТО: MIRROR.CO.UK

Із 1 січня 2020 року Львів стане одним із 10-ти пілотних міст України, де впроваджуватимуть повний комплекс реєстраційних послуг для новонароджених — е-малятко. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Нова послуга об’єднає дані з десяти різних міських та державних реєстрів, цим самим значно спростивши процес реєстрації новонароджених.

«Е-малятко — це комплексна послуга, що складається з десяти поєднаних послуг в одній, яка надається при народженні дитини. Якщо раніше це все відбувалося в паперовому форматі і заяву на кожну з цих послуг потрібно було надавати окремо, то зараз всі ці послуги є об’єднаними через об’єднання реєстрів», — додає керівниця управління ІТ Львівської міськради Олена Гунько.

Читайте також: Без черг та в зручний час. 7 електронних сервісів, які полегшать львів'янам життя

За її словами, із реєстру беруть інформація про ті чи інші послуги, а це окремо – демографічний реєстр, реєстр актів цивільного стану, реєстр платників податків, локальний реєстр територіальної громади, реєстрація місця проживання тощо. Також у наступному році до них долучиться реєстр пацієнтів.

Нагадаємо, що з січня 2020 року в Україні має запрацювати електронний сервіс для отримання адмінпослуг, пов'язаних із народженням дитини. Таке рішення раніше ухвалив уряд.

У липні Кабмін вирішив, що наразі сервіс почнуть втілювати у якості пілотного проекту, аби до січня 2020 року виявити усі можливі несправності та виправити їх.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!