Львів став другим за популярністю містом, де абітурієнти планують складати мультитест

1438 0
Станом на 3 червня 2022 року майже 200 тисяч потенційних учасників НМТ підтвердили намір пройти тестування.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Міністерстві освіти і науки України оприлюднили рейтинг найпопулярніших міст для складання національного мультипредметного тесту (НМТ), якиий цього року тимчасово замінить ЗНО, в Україні та за кордоном. Відповідний перелік опублікував перелік у своєму Телеграм-каналі очільник МОН Сергій Шкарлет.

Так, в Україні найпопулярнішими містами стали: Київ – 15 823, Львів – 7 438, Дніпро – 7 203, Одеса – 5 322, Вінниця – 5 126, Запоріжжя – 5 110. За кордоном учасники обрали такі міста: Берлін (Німеччина) – 3 157, Мюнхен (Німеччина) – 2 565, Варшава (Польща) – 2 104, Прага (Чехія) – 1 884, Краків (Польща) – 1 572.

Читайте також: 90% випускників, які виїхали за кордон через війну, планують навчатись в українських вишах

За його словами, станом на 3 червня 2022 року майже 200 тисяч потенційних учасників НМТ підтвердили намір пройти тестування. В Україні тест готові складати понад 176 тис. осіб, за кордоном – близько 21 тисяч. Сергій Шкарлет додав, що учасники тесту можуть остаточно визначитися на другому етапі НМТ, який стартує 21 червня і триватиме до 7 липня.

Читайте також: Тривалість проходження тесту на ЗНО продовжили до 120 хвилин

Нагадаємо, що цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики. Як взяти участь у національному мультипредметному тесті, можна почитати тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!