Львів святкує День Незалежності: усі події та локації

3305 0
Упродовж Дня Незалежності у Львові буде чимало подій.
Фото: Nico Benedickt

Фото: Nico Benedickt

Львів'яни та гості міста можуть обирати заходи, на яких відзначатимуть День народження нашої країни. Повний перелік подій повідомила пресслужба ЛМР. 

Урочистий концерт з нагоди святкування 30-річчя загальнонаціонального свята Дня Незалежності України. Локація – Культурно-мистецький центр «Супутник» (вул. Повітряна, 20), Левандівський парк. Початок з 14:00.

Lviv Ice Cream Festival CIRCUS 2021. У програмі події – яскравий дизайн-маркет, де локальні бренди зможуть познайомити відвідувачів зі своєю продукцією – стильним дизайнерським одягом, аксесуарами, цікавим декором, посудом, книгами тощо. Локація – Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького (вул. Болгарська, 4)

Виставка серії ілюстрацій Анатолія Базилевича до твору Івана Котляревського «Енеїда». Локація - Артцентр Павла Гудімова «Я Галерея» (вул. Шота Руставелі, 8). Триватиме від 24 серпня до 24 жовтня.

Вшанування Героїв Небесної Сотні, учасників АТО/ООС На Личаківському кладовищі. Покладання квітів, запалення лампадок і молитва. Локація – 67-е поле почесних поховань, потім перехід на поле 76 Личаківського кладовища (вул. Мечникова, 33). Початок о 8:00.

Легкоатлетичний забіг «Забіг у вишиванках – 2021». Локація – старт і фініш – просп. Свободи, 28 (біля Львівської опери). Триватиме з 9.00 до 13.00.

Читайте також: У Львові відбудеться забіг у вишиванках. Де дивитися

Піший марш «Марш нескорених» до Дня Незалежності України. Локація – Личаківський цвинтар – Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні. Початок о 9:00.

Подячна молитва за Україну у Гарнізонному храмі св. апп. Петра і Павла. Локація - Гарнізонний храм св. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Початок о 9:30.

Показовий виступ роти почесної варти Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Локація - На площі біля пам'ятнику Т. Шевченку (просп. Свободи). Початок о 12:30.

Святкова програма «Станція Незалежність» у Палаці Хоткевича. У програмі – майстер-класи, виставка графічних робіт Тетяни Крамаренко, фотосушка «Історія твоєї Незалежності», відкриття оновленої експозиції вуличної галереї «Незалежно/Вихід» (вул. Замарстинівська, 29), презентація нового туристичного маршруту через мікрорайон Підзамче. Локація – Палац Хоткевича, площа біля палацу (вул. Кушевича, 1), вул. Замарстинівська, 29, мікрорайон Підзамче. Триватиме з 12:00 до 22:00.

День Незалежності в Горіховому гаю. У програмі: з 15:00 до 18:00 – виступи творчих колективів та спортивних секцій. Майстер-класи від креативних майстерень для найменших відвідувачів заходу. На гостей заходу чекає козацький куліш, зварений за найкращими рецептами української кухні. З 20:00 до 23:00 вечірню програму доповнить гучний концерт на даху рок-гурту Banderstadt (м. Запоріжжя) та кінопоказ всіма улюбленої стрічки «Мої думки тихі». Локація – Львівський кіноцентр та парк «Горіховий гай» (вул. Володимира Великого 14а/18). Триватиме з 15:00 до 23:00.

Читайте також: Через святкові події до Дня Незалежності у Львові обмежать рух на низці вулиць. Усі локації, час

Музичний маратон до Дня Незалежності. У програмі:  14.00 – Музика Баха. Бах і орган ідеально доповнюють один одного, як два шматочки одного пазла. Розум і фантазія, рух і споглядальність, розрахунок і піднесення, вишуканість і пишність – все це поєднується у музиці Баха.  Вибрані органні твори Композитора у виконанні солістки Органного залу Олени Мацелюх.

17.00 - Чайковський. Пори року. Фортепіанний цикл Петра Чайковського, який знають та люблять в усьому світі. 12 мініатюрних п’єс, кожна присвячена певному місяцю року. 12 маленьких картин, які заворожують своєю красою та мелодійністю. Усі п’єси мають віршований епіграф, що описує їхні події та настрій, але для цієї музики насправді не потрібні слова. Вона сприймається самісіньким серцем і закарбовується в нашій душі.

19:00 Музика бароко. Бароко – буремна епоха. Барокова музика сповнена драматизму, протиріч, сумнівів, вагань. Орган – ідеальний інструмент для “химерної епохи”. Почути всю палітру емоцій барокового органа можна на концерті Світлани Позднишевої. Локація – Львівський будинок органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8). Триватиме з 14:00 до 21:00.

Акафіст до Пресвятої Богородиці. У День Незалежності «Дударик» кличе на молитву за ласку та мир в Україні. 30 років поспіль за ініціативи хорової капели «Дударик» 24 серпня до Дня Незалежності України на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку відправляється Акафіст до Пресвятої Богородиці та проводиться урочистий концерт. Священнослужителі християнських церков Львова та громада міста спільно молять Богородицю про ласку і мир для української землі. А доповнюють цю молитву капела «Дударик» та львівські виконавці. Локація - Площа перед пам’ятником Т. Шевченку (просп. Свободи). Триватиме з 16:30 до 18:00.

Читайте також: В Україні до Дня Незалежності друкують книгу про народних героїв України

Концерт камерного складу академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії. У програмі виступу звучатимуть композиції українських композиторів минулого та сучасності, а також прем’єрні композиції. Локація – Площа Музейна. Початок о 17:00.

Концерт військового оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Локація – Площа перед Львівською оперою (просп. Свободи, 28). Початок о 18:00.

Великий святковий концерт до Дня Незалежності України. На сцені виступатимуть Аркадій Войтюк, ALYONA ALYONA, NAVKA, гурти KALUSH і PATSYKI Z FRANEKA Вхід вільний. Локація – Площа біля Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (вулиця Героїв Майдану, 32). Триватиме з 18:00 до 22:00.

SuperDisco 90-х. Фестиваль Незалежності. 30 років. У програмі концерту – найбільші танцювальні хіти 90-х: Boney M (xperience), Mr.President (Lazzy Dee), East 17, Global Deejays, Snap!, Captain Jack, NaNa. За пультом – Dj Gooch Brown та Dj Gonibez. Локація – Стадіон «Арена Львів», вул. Стрийська, 199. Початок о 18:00.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!