Львів та Червоноград увійшли до топ-10 міст за відсотком підписаних декларацій з лікарями

2320 0
Більшість мешканців цих міст вже підписали декларації зі своїми сімейними лікарями.
фото: superatuenfermedad.com

фото: superatuenfermedad.com

За три місяці функціонування нової моделі фінансування медичних послуг в Україні два міста на Львівщині увійшли до топ-10 міст України за кількістю підписаних декларацій у співвідношенні до загального населення. Про це йдеться у квартальному звіті Національної служби здоров’я.

Читайте також: Які медичні послуги стануть безкоштовними у 2019 році. Перелік від МОЗ

Так, 75% від всього населення Червонограда вже підписали декларацію зі своїм лікарем. Станом на зараз це становить 59 186  оплачуваних декларацій з понад 80 тис населення міста. За цим показником Червоноград на першому місці серед усіх міст України.

Водночас у Львові декларацію з лікарем підписали 59% мешканців або 448 тисяч осіб – із 757 тисяч офіційно прописаних у місті. Це дев’ятий показник по Україні.

Читайте також: В Україні стартувала медреформа. Основні зміни. Інфографіка

Через велику кількість підписаних декларацій Червоноград також увійшов до топ-20 міст по виплатам за пацієнтів, отримавши за квартал понад 9,5 млн гривень.  

Загалом по Львівській області медичним закладам, які увійшли в «першу хвилю» укладання договорів НСЗУ, виплачено понад 11 млн гривень. Найбільше декларацій підписала вікова група 40-64 роки, а найменше – 0-5 років.

Читайте також: В Україні перевірятимуть підроблені медичні довідки

«Трансформація лише набиратиме обертів. 2019 року всі комунальні заклади, у яких працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, будуть отримувати оплати за послуги від Нацслужби здоров’я за тарифами. Це означає, що вони зможуть отримати фінансування лише після того, як підпишуть договір з НСЗУ. Третя хвиля укладання договорів розпочнеться наприкінці листопада. Точну дату Нацслужба здоров’я оголосить найближчим часом», – зазначила у себе на Facebook очільниця МОЗ Уляна Супрун.  

Нагадаємо, з 1 липня в Україні стартувала програма «Гроші за пацієнтом». Tvoemisto.tv спільно з МОЗ підготувало роз'яснення, скільки разів пацієнт може звертатись до сімейного лікаря та з яких причин угода між лікарем та пацієнтом може бути розірвана.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!