Простір для індустріального парку. Львів та Рясне-Руське досягли компромісу щодо меж

3874 0
Таким чином буде залагоджено суперечки довкола індустріального парку. Місто також обіцяє допомогти у спорудженні дитсадка в Рясній-Руській.
ілюстрація: www.youtube.com

ілюстрація: www.youtube.com

Львівська міська рада та Рясне-Руська сільська рада знайшли порозуміння та компроміс у питанні погодження меж, що триває уже 25 років. Про це сьогодні на спільному брифінгу повідомили міський голова Львова Андрій Садовий та сільський голова села Рясне-Руське Емілія Смокоровська.

За словами мера Львова, питання про межі винесуть на наступну сесію Львівської міської ради, а потім його розгляне сесія сільради. Відтак питання розглядатимуть на сесії Верховної Ради. Андрій Садовий наголосив, що одним із головних мотивів у досягненні компромісу було питання індустріального парку.

Читайте також: Чотири індустріальні парки Львова та області: локації, можливості

«У нас є великий індустріальний парк. По ньому також були дискусії з точки зору мешканців села. Фактично, ми сіли разом з депутатами Рясне-Руської сільської ради, з працівниками міської ради і подивились, як це питання врегулювати. Хтось має поставити крапку. Крапку щодо землі ставить не міський голова Львова, не голова Рясне-Руської, а депутати, які представляють інтереси громади»,  – цитує слова Садового прес-служба ЛМР. За його словами, йдеться про територію від 200 до 500 га землі.

Також під час переговорів було досягнуто домовленостей, що місто допоможе Рясне-Руській збудувати дитсадок, бо зараз батьки возять дітей у львівські дитсадки. Відтак вигода буде обопільна – село отримає новий садок, а у Львові з’являться вільні місця для дітей.

Нагадаємо, Львівська міська рада продала понад 20 га землі під проект індустріального парку, який планували будвати ще минулого року. Однак Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом продажу, звинувативши міську владу в тому, що ціну було суттєво занижено. Проте на початку 2017 року в міській раді заявили, що не відмовляються від ідеї спорудження цього парку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!