Львів та три райони області залишились у помаранчевій зоні. Чи будуть нові обмеження

9180 0
Більшість районів залишилися у зеленів зоні.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Львів залишився у помаранчевій зоні за епідситуацією з Covid-19. Таке рішення сьогодні, 7 серпня, ухвалила Державна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це йдеться на відповідній інтерактивній мапі.

Читайте також: Людина-фортеця. У пам’ять про медика Василя Савенка

Також помаранчевими залишили Перемишлянський, Пустомитівський і Миколаївський райони. До жовтої зони за поширенням Covid-19 увійшли Жовківський, Яворівський та Кам’янка-Бузький райони. Решта території області увійшли до зеленої зони.

Загалом для Львівщини не змінили нічого, порівняно з попереднім тижнем. Тож нових обмежень на Львівщині не вводитимуть. Наступного разу поділ на зони за епідситуацією переглядатимуть наступної п’ятниці, 14 серпня.

Якщо регіон увійшов у помаранчеву зону, це означає, що забороняється:

  • діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;
  • діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
  • планові госпіталізації в лікарнях;
  • робота спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури;
  • прийом нових змін в дитячі табори;
  • обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

У жовтій зоні забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

Перейти з однієї зони в іншу регіон може, якщо 5 днів поспіль там спостерігаються зміни одного із визначених показників. Цього разу червоними зонами визначили Харків, Костопільський район на Рівненщині та Кіцманський район Чернівецької області.

Читайте також: Чи безпечно їхати туристам до Львова і на Львівщину

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. Згодом Кабмін продовжив його до 31 серпня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!