У Львові розробляють новий унікальний маршрут

2700 0
В історико-краєзнавчому музеї м. Винники розпочали роботу над новим туристичним маршрутом – «Глинянським шляхом». Що зможуть побачити мандрівники, скільки часу знадобиться на подорож, які перспективи має проект? Про це та багато іншого Tvoemisto.tv розповів директор Історико-краєзнавчого музею Ігор Тимець:
Фото: uk.wikipedia.org, about-ukraine.com

Фото: uk.wikipedia.org, about-ukraine.com

«За основу маршруту вирішили взяти відомий ще з княжих часів Глинянський шлях. Його фрагменти збереглися й донині. Мандрівка розпочинатиметься у Винниках. Далі туристи зможуть відвідати костел у Вижнянах, музей килимарства й ткацтва в Глинянах, палац ХІХ століття у Журавниках, церкву у Чорнушовичах. Завершиться подорож у Львові. Можливо, до маршруту увійдуть нові населені пункти. Наразі йдуть перемовини щодо інших об’єктів. На мандрівку вистачить одного дня».

Коли запрацює новий туристичний маршрут поки невідомо. Сьогодні йде робота над передаванням низки приміщень на баланс Історико-краєзнавчого музею, облаштуванням закладів, збором експонатів тощо.

Ігор Тимець зазначає, що розробку нового маршруту породив попит туристи, які відвідують Львівщину вже не вперше і хочуть бачити нові місця, отримувати свіжі враження й емоції. «Глинянський шлях» буде цікавим і українцям, і іноземцям.

Підготувала Ірина Савченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!