Львів у квітах. На території Залізничного району облаштували квіткові композиції

3567 0
У скверах, парках та газонах висадили квіткові композиції з великої кількості як однорічних, так і багаторічних рослин.
Фото: Залізничний район

Фото: Залізничний район

У Львові продовжують висаджувати квіти та облаштовувати квіткові клумби і композиції. Зокрема, у Залізничному районі Львова на газонах висадили квіткові композиції з великої кількості як однорічних, так і багаторічних рослин.

Читайте також: Як у старі добрі часи. Хто такі садівники Львова і для чого вони місту

Зокрема, цього року у Скнилів-Парку, сквері Петлюри, кільці Петлюри та клумбах Залізничного району висадили багаторічні рослини взамін літникам, які раніше займали велику площу усіх клумб.

Зараз із багаторічних тут ростуть бересклет Форчуна, осока японська, астильба японська, герань криваво-червона, бадан серцелистий, хоста кількох видів, тіарелла Вері, деревій таволговий, перовскія лебедолиста.

За словами садівниці Залізничного району Люби Мандрик, миттєвого квітучого ефекту поки що не варто очікувати. Але результат приємно здивує всіх.

Читайте також: Де у Львові облаштують експериментальні газони і для чого це потрібно

«Сучасна європейська тенденція – висаджувати багаторічники, призведе до суттєвої економії коштів міського бюджету, а також в майбутньому сприятиме створенню неповторним рослинним композиціям на вуличних просторах», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку квітня, через понад 100 років після смерті останнього інспектора міських плантацій Львова Арнольда Рьорінга, у місті знову з’явились садівники. Хто вони, чим займатимуться і для чого потрібні Львову, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

Фото із Фейсбук-сторінки Залізничного району


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!