Львів у помаранчевій зоні та люди Медведчука в ГПУ/не легітимний Лукашенко. Головне за минулу добу

1936 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Jusdevoyage for unsplash

Фото: Jusdevoyage for unsplash

Covid-19 – Головне. В Україні оновили поділ на епідеміологічні зони за захворюваністю на Covid-19, яке почне діяти з 14 вересня. За ним до червоної зони ввійшли Перемишлянський та Пустомитівський райони. Львів – у помаранчевій зоні.

Читайте також: Як працює та чи дієве донорство плазми крові при коронавірусі

Читайте також: Чому слова «ніхто з мого оточення не хворів на Сovid-19» зовсім нічого не означають

Міністр Степанов заявив, що в Україні летальність від Covid-19 – одна з найнижчих у світі, знизилася до 2,1%. У Франції летальність – понад 9%, у Британії – більше як 11%, у Німеччині – близько 4%, у США – близько 3%.

За його словами, 145 з 199 704 класів в Україні були відправлені на самоізоляцію, відповідно до результатів епіддосліджень.

У Міносвіти пригрозили чиновникам та педагогам штрафами та криміналом за порушення карантину в школах.

У Львові дозволили партнерські пологи. Таке рішення ухвалила комісія з ТЕБ і НС. Тvoemisto.tv цього тижня писало про проблему їх заборони і нам пообіцяли вирішити її.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 183 осіб (196 – напередодні). Разом 16 452. Одужало – 5 084 (плюс 125), померло – 455 (1 – за добу).

За минулу добу лабцентри зробили 1 258 ПЛР-тестів. У холодильнику ще 2 084 проби.

В Україні Covid-19 виявлено у 2 582 осіб (2 551 за попередню добу). Загальна кількість 145 612 пацієнтів. Одужало – 65 877 (плюс 1 174), померло – 3 023 особи (плюс 44).

Перелік антилідерів змінився: Львівщина – 16 452 (деталі – дивися вище), далі Київ – 16 119 осіб (плюс 298), Харківська – 11 832 (+ 339 осіб) та Чернівецька – 11 715 (+ 134) області.

Читайте також: Медики розповіли про стан 14-річної дівчинки з підозрою на хворобу Кавасакі, яка потребує допомоги

Не тиша на Донбасі. Окупаційні війська о 14:15 четверга обстріляли українські позиції поблизу населеного пункту Шуми, де у цей день мала проходити спільна інспекція представників СЦКК і ОБСЄ. Саму зустріч скасували, бо представники ОРДЛО та РФ висунули додаткові вимоги.

Найманці РФ також обстрілювали ЗСУ трасуючими кулями, щоб спровокувати пожежу.

Активісти провели акції протесту під ОПУ та резиденцією глави держави Зеленського у Конча-Заспі, щодо участі представників ОРДО в інспектуванні українських позицій.

Побиття Балуха. Стан колишнього політв’язня Кремля Балуха стабільно важкий уже кілька діб, лікарі не дають жодних прогнозів. Винних у його побитті досі не знайшли.

Медведчук – ГПУ. Троє чинних співробітників поліції охорони супроводжували проросійського нардепа від ОПЗЖ Медведчука до анексованого Криму на початку серпня.

П’ять болгарських компаній родини Медведчука володіють 23 га землі на суму 20 млн доларів на узбережжі Чорного моря в Болгарії.

Читайте також: Львівщина – на другому місці за кількістю 200-бальників на ЗНО в Україні

Генпрокурор Венедіктова призначила своїм заступником Якубовського, який колись працював із кумом Путіна Медведчуком.

Прокурор Львівської області Ірина Діденко повідомила, що припиняє повноваження на посаді. Як уточнили Tvoemisto.tv у пресслужбі, вона склала повноваження в результаті реформи прокуратури.

МВФ – Санкції США. Представники МВФ нагадують про важливість нової антикорупційної інфраструктури в Україні, і поки не можуть назвати дату місії для траншу stand by.

Мінфін США запровадило санкції проти нардепа Деркача, який публікував плівки нібито з голосами Порошенка і Байдена. Його активи заморожені на території США.

Лукашенко не легітимний – Навальний. Парламент Литви прийняв резолюцію, відповідно до якої опозиціонерка Тихановська визнається законним лідером Білорусі, Лукашенка Сейм назвав «нелегітимним».

Лукашенко заявив, що владу не віддасть, бо його «не для того обрав народ». Посол РФ в Білорусі Мезенцев вручив йому карту білоруських губерній у складі Російської імперії.

Читайте також: Громадський транспорт у Львові з вересня. Краще не буде, гірше – обіцяють теж

Читайте також: У Львові закуплять 250 електробусів. Коли на них можна буде їздити

Член Координаційної ради Білорусі Колесникова подала заяву про своє викрадення в слідчий комітет Білорусі і вимагає порушити кримінальну справу щодо співробітників комітету держбезпеки.

Держсекретар США Помпео визнав, що існує «істотний шанс», що за отруєнням опозиціонера Навального стоять високопоставлені російські чиновники.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!