Львів візьме 40 млн євро кредиту, щоб навести лад зі сміттям

3289 0
Станом на зараз у міста є домовленість із Європейським інвестиційним банком щодо підписання угоди про виділення коштів на рекультивацію існуючого полігону та облаштування сміттєпереробного заводу. Наразі ж тривають відповідні перемовини з урядом. Про це сьогодні під час брифінгу розповіла голова Сихівської РА, заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк.
фото: varianty.lviv.ua

фото: varianty.lviv.ua

«Також на сьогодні є домовленість з ЄІБ щодо укладення угоди про виділення коштів місту Львову для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, а також облаштування сміттєпереробного заводу. Міський голова зараз веде перемовини з урядом про те, щоб така угода була підписана. Йде мова про виділення 40 млн євро, з яких 30 млн має йти на рекультивацію Грибович, а 10 – на облаштування нового сміттєпереробного заводу.

Це має бути кредит терміном на 25 років на вигідних умовах. Це буде маленька відсоткова ставка – 1,5%. Цей кредит вигідний тим, що він довготривалий. Йде мова про підписання такої угоди. Зараз ведуться перемовини з Урядом.

Є робоча група, яка працює на рівні облдержадміністрації, міста і сільських голів. Після обіду я маю об’їхати земельні ділянки, які будуть пропонуватись під сміттєпереробний завод. Ця робота проводиться. У Грибовичах буде проведена рекультивація. Шукаємо іншу земельну ділянку для облаштування сміттєпереробного заводу. Зараз йде мова орієнтовно про 3 ділянки», – додала Ірина Маруняк.

Нагадаємо, наразі сміття зі Львова вивозять на полігони за межі міста, зокрема,  до Мостиського сміттєзвалища та у Самбір. Львів’яни ж закликають один одного раціонально генерувати сміття.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!