Львів випереджає інші міста країни за створенням велоінфраструктури, – Шмід

1851 0
Вже до кінця року у місті буде побудовано понад 40 км велосипедної мережі, але цього недостатньо для Львова. Адже зробити 260 км велодоріжок за один день неможливо. Крім того, для реалізації проекту такого потрібні 200 млн грн. Про це сказав радник міського голови Львова з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.
Фото: alex-shutyuk.livejournal.com

Фото: alex-shutyuk.livejournal.com

В той же час, на думку Шміда, Львів однозначно випереджає інші міста країни за створенням велосипедної інфраструктури. «Якість наших велодоріжок найвища. Ми застосовуємо різні типи велодоріжок. Це і велосмуги, і контрасмуги. В жодному місті України взагалі немає контрасмуг, а Львів має, і не одну», – наголосив він, пише «Вголос».

Наразі контрасмуги успішно функціонують на вулицях Коновальця, там де немає трамваю, і Коперника в районі головного поштамту.

Олег Шмід також сподівається, що найближчим часом процес розвитку велоінфраструктури міста прискориться. «Є багато ідей щодо реалізації проекту. Одна з них полягає у залученні до фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку. Проте треба розуміти, що банк не буде фінансувати виключно будівництво велодоріжок. Йдеться про загальну реформу транспортної системи», – сказав Шмід.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!