Львів витратив найбільше грошей на новорічні прикраси та ілюмінацію з-поміж інших міст Заходу України

3493 0
Львівське комунальне підприємство «Львівсвітло» заплатить 4,6 млн грн компанії «К-Енерджи Україна» за міську святкову ілюмінацію.
Вулиця Галицька. Ілюмінація. Львів. Фото: Про Львів

Вулиця Галицька. Ілюмінація. Львів. Фото: Про Львів

На святкове новорічне освітлення та прикраси Львів витратив найбільше грошей з-поміж інших міст Заходу України – майже п'ять мільйонів гривень. Про це пишуть «Наші гроші Львів».

Львівське комунальне підприємство «Львівсвітло» заплатить 4,6 млн грн компанії «К-Енерджи Україна» за міську святкову ілюмінацію. Концепцію прикрас створили на замовлення мерії львівські художники Ольга Кравченко, Роман Зілінко, Остап Лозинський та Дарія Альошкіна. Зокрема встановили прикраси із зірочок та гуцульського «павука» ‒ традиційної різдвяної прикраси, пише видання.

Представники комунального підприємства «Львівсвітло» на бюджетній комісії попросили виділити кошти на закупівлю нових прикрас. За словами голови комісії фінансів та планування бюджету Наталії Шелестак, їх попросили «не красти в людей Різдво» і виділити необхідну суму.

Читайте також: Де можна покататися на ковзанах у Львові. Локації, графік, ціни

«Львівсвітло» прийшло до нас за грошима, коли вже фактично провели тендер. І ми таки погодили це фінансування, оскільки звучали звинувачення, що ми крадемо Різдво у людей. Але насправді йдеться про нову ілюмінацію, а цілком можна було використовувати те, що вже є», – каже депутатка і додає, що з міського бюджету виділили близько 3,4 млн грн, а решту профінансують спонсори.

Раніше міський голова Львова зазначав, що інші міста країни на святкову ілюмінацію виділяють значно більше грошей, а Львів тим часом використовуватиме торішню.

Та все ж серед міст у Західній Україні Львів витратив найбільше грошей на ілюмінацію.Після нього за кількістю витрат на такі товари є Долина та Калуш. Але там ілюмінація коштувала 246 та 199 тис. грн. А Івано-Франківськ цього року використовував минулорічне обладнання.

Нагадаємо, минулого року місто замовило двох святкових янголів за 440 тис. грн, які освітлювали дві вулиці. Ще 50 тис. грн витратили на оренду інсталяцій «Ангел», решта прикрас була на балансі ЛКП «Львівсвітло». Новорічна ялинка коштувала 6 тис. грн. Цього року її отримали у подарунок безкоштовно.

ТОВ «К-Енерджи Україна зареєстроване» в Одесі, а його власником є Денис Крук. З початку 2021 року фірма одержала держзамовлень на 86 млн грн, переважна більшість яких на електромонтажні послуги та влаштування освітлення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!