Політична реклама

Львів, який падає нам на голову

3522 1
Львівська архітектура милує око, до тих пір, поки не падає на голову. Балкони кінця XIX - початку XX століття у центральній частині міста – далеко не в найкращому стані. Архітектурні елементи руйнуються, осипаються, а подекуди просто падають на землю.

Відновити архітектурні пам’ятки такого масштабу мешканцям не під силу, оскільки реставрація одного балкону в середньому коштує 15-25 тис. грн. Тому написи на фасадах будинків «обережно, аварійний балкон» у центрі Львова не рідкість.

Журналісти tvoemisto.tv лише на кількох центральних вулицях міста знайшли близько десятка небезпечних балконів. 

вул. І.Франка, 27

За словами заступника голови Галицької районної адміністрації Андрія Зозулі, у цьому районі Львова близько 3 тис. балконів, 250 з них потребують ремонту. На цей рік районна адміністрація запланувала ремонт лише семи балконів, на це закладено 200 тис. грн. Ще сім балконів планують відремонтувати комунальні підприємства за свої кошти.

вул. І. Франка, 46

Андрій Зозуля вважає також, що індивідуальні балкони мають ремонтувати і самі мешканці. Наприклад, таку змогу дає співпраця міста з Німецьким бюро міжнародного співробітництва (GIZ). Завдяки проекту ремонт можна провести за співфінансування мешканців і експертів. 

вул. І. Франка, 32

Заступник голови Галицької районної адміністрації також запевнив, що майстри систематично обстежують будинки та знімають ті частини, які можуть обвалитись.

вул. Фредра, 4

У Личаківському районі потребує ремонту 201 балкон, для цього потрібно 3,5 млн. грн, повідомила tvoemisto.tv заступник голови Личаківської районної адміністрації  з питань житлово-комунального господарства Галина Гладяк.

 вул. Фредра, 2/ вул. Князя Романа, 26

У Личаківському районі цьогоріч відремонтували один балкон – на вул. Теребовельській, 14. Роботи обійшлися у 20 тис. грн. За кошти мешканців полагодили також балкон на вул. Довбуша, 2. 

вул. І. Франка,28

А поки грошей не вистачає – викручуються, як вміють. Наприклад, на цьому балконі, що на вул. І. Франка, 28, "майстри" просто оббили консолі і залишили металевий каркас. Ті архітектурні елементи, які залишилися, просто таки загрозливо надвисають над тротуаром.

Читайте також:
14 Вересня, 2016 17:53
Дмитро Я мешканець будинку який знаходиться по вул.Стрийська 18 Внас перед входом у підїзд обвалюється балкон)куди звернутись?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!