Львів з висоти пташиного польоту. Фоторепортаж з найвищих точок міста

2699 0
Tvoemisto.tv зробило підбірку панорам міста з видом на відомі місця Львова та красивими краєвидами.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

У Львові є чимало місць, з яких відкривається гарний краєвид на все місто і найвідоміші точки. Домініканський собор, вежа Корнякта й затишні вулички на площі Ринок набирають зовсім інших барв з висоти пташиного польоту. Tvoemisto.tv зробило кілька фото панорам зі Львова, щоб показати, наскільки красивим може бути місто. 

Панорами з Львівської ратуші 

Всі звикли бачити Ратушу просто з площі Ринок, де вона є однією з найбільших архітектурних прикрас, однак з інших сторін, за старими львівськими дахами, відкривається також цікавий вид. 

Вигляд з Ратуші на площу Ринок.

Ще один вид з Львівської ратуші на один з дахів будинку на площі Ринок, який, мабуть, мало хто бачив. На потертому й вигорілому даху видніються яскраві кольори сонця, квітів, голубого неба, а головне  коня. 

Ще трохи львівських будинків, один з яких відрізняється яскравим синьо-жовтим малюнком з елементами. 

Панорама з Високого Замку

З усіх сторін на Високому Замку можна побачити різні райони Львова з багатьма високоповерхівками, парками й приватними будинками. Особливо красивий краєвид звідси відкривається увечері. 

Костел і монастир бернардинів у Львові

Цей культовий комплекс ченців Бернардинів (тепер  храм святого Андрія Первозванного) звели ще в першій половині XVII століття. Костел розташований у центральній частині міста, а його вид з висоти дивує ще більшою величністю. 

Вид на Вежу Корнякта

Вежа Корнякта є пам'яткою архітектури національного значення у Львові, частиною ансамблю Успенської церкви. Її відкрили ще у 1578 році як дзвіницю Успенської церкви за проєктом архітектора Петра Барбона за участю Павла Римлянина у 1572–1578 роках на кошти львівського купця грецького походження Костянтина Корнякта.

За затишними львівськими будиночками відкривається вид на одні з найбільш впізнаваних елементів вежі у Львові. 

Вид на Домініканський собор

Тепер це греко-католицька церква Святої Євхаристії, розташована на площі Музейній, 1 у центрі міста. Архітектура церкви вражає з усіх боків, а особливо  зверху.

Монастир домініканів на цьому місці заснували ще у XIII столітті на прохання дружини українського князя Лева Даниловича, угорської принцеси Констанції, яка була католичкою і на чужині тужила за своєю вірою. Від XV і до середини XVIII століття тут стояв костел, збудований у готичному стилі. Через аварійний стан готичний домініканський костел розібрали 1748 року, новий храм спорудили у 1748-1764 роках.

Вид з Меморіалу Героїв Небесної Сотні 

Меморіал - спокійне місце неподалік центру Львова. Сюди приходять не лише для того, щоб вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні, але деколи, щоб творити. З Меморіалу відкривається чудовий краєвид на місто, зокрема й на Ратушу. 

Урочисте відкриття першої частини цього Меморіалу відбулося у День Державного Прапора України, 23 серпня 2019 року.  Це місце стало першим в Україні настільки масштабним вшануванням пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Панорамний вид на площу Міцкевича

Вид на проспект Свободи

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла УГКЦ, пам'ятник Тарасові Шевченку та проспект Свободи  усі ці визначні місця можна побачити разом з висоти пташиного польоту. 

Фото Анни Чистякової


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!