Львів з висоти. Три оглядові майданчики міста

45750 0
Пропонуємо перелік локацій, звідки відкриваються найкращі панорами міста.

Оглядовий майданчик парку «Високий Замок»

Парк був заснований в 1835 р. Назву він отримав завдяки фортеці, залишки якої збереглися на території. Структура парку орієнтована на модель ландшафтного парку. Має нижню та верхню тераси. Над верхньою у другій половині ХІХ ст. насипали штучний курган Люблінської унії, з оглядовим майданчиком на вершині. Окраса парку — ясенева та каштанова алеї на нижній терасі. Оглядовий майданчик створили штучно у 1869 – 1906 роках. Справжня його назва – копець Люблінської унії. Його насипали на верхівці Замкової гори у Львові на честь 300-ліття Люблінської унії з ініціативи та за кошти польського політика Францішка Смольки. 

Висота: 413 метрів над рівнем моря

Адреса: вул. Замкова

Графік роботи: цілодобово

Вхід: безкоштовно

Читайте також: 8 ресторанів з терасами, з яких видно дахи старого Львова

Оглядовий майданчик церкви святих Ольги і Єлизавети

Неоготичний костел, що вирізняється високими вежами з гострими шпилями, є візитівкою Львова. Збудований за проектом Теодора Тальовського. До його створення причетні відомі архітектори, скульптори та художники. 1991 р. храм передали греко-католицькій громаді.

Висота: 80 метрів

Адреса: пл. Кропивницького, 1

Графік роботи: понеділок - субота з 12 до 17.30, в неділю з 14 до 17.30 год.

Вхід: 10 грн з особи.

Оглядовий майданчик Львівської ратуші

Львівська ратуша — адміністративний будинок у центральній частині Львова, на площі Ринок, 1. Ратуша протягом всього часу свого існування була місцем перебування центральної міської влади Львова. Будівлю зводили у 1827–1835 рр. архітектори Алоїз Вондрашка, Єжи Ґлоґовський, Йозеф Маркль і Франц Трешер. У 1849–1851 рр., після пожежі, проведено відбудову за проектом Йогана Зальцмана. Її вежа належить до найпомітніших акцентів панорами Львова, є візуальним символом міста.

Висота: 65 метрів

Адреса: пл. Ринок 1

Графік роботи: щоденно з 9:00 - 20:00 (літній графік) та з 9:00 - 18:00 (зимовий графік).

Вхід:  для дорослих – 20 грн з особи, для дітей – 10 грн.

За інформацією www.lvivcenter.org, touristinfo.lviv.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!