Львів закупить ще 5 нових тролейбусів

1995 0
Департамент житлового господарства Львівської міської ради оголосив тендер на закупівлю 5 нових тролейбусів. На це міські чиновники планують витратити 25 млн гривень
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Компанії зможуть подати свої заявки на участь в тендері до 19 квітня 2016 року, – пише hubs. Нові тролейбуси повинні бути 2016 року випуску, з низькою підвіскою, пандусом і електронної інформаційної системою. Переможець в тендері також повинен надати гарантію на транспортні засоби на два роки. Передбачається, що нові тролейбуси місто отримає вже в 2016 році.

Читайте також: Як трамваї і тролейбус від «Електрону» дисциплінують пасажирів у Львові?

Нагадаємо, що в червні 2015 року Львівська міська рада провела тендер на закупівлю трьох тролейбусів. Тоді угоду на поставку тролейбусів виграло ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс». Її конкурентами були корпорація «Богдан», ТОВ «Укрпастех» та ПрАТ «Чернігівський автозавод». Останній запропонував тролейбуси за 4 млн грн за одиницю, однак вони не відповідали заявленим вимогам тендеру, в тому числі щодо підвіски та радіусу розвороту. Відтак після неодноразових розглядів справи, переможцем було оголошено «Електронтранс». Після цього місто у виробника докупило ще один тролейбус.

Читайте також: Електротранспорт Львова: купляти вживане чи ремонтувати старе

Варто зазначити, що Львівське автотранспортне підприємство в 2016 році закупить 55 автобусів з низькою підлогою на суму в 200 млн гривень. За умовами тендеру, автомобілі повинні бути випущені в 2016 році і обладнані спеціальним трапом для інвалідного візка. Також транспорт повинен бути оснащений дизельним двигуном, відповідним стандарту Євро-5. Цей стандарт діє для всього українського автотранспорту з 2016 року. Термін експлуатації таких автобусів - 10 років. Також виробник повинен забезпечити рік гарантійного обслуговування.

Читайте також: Зроблено у Львові: реалії, недоліки та перспективи виробництва

Слід зазначити, що на початку березня 20165 року в тестовому режимі на вулиці Львова виїхали два нові тролейбуси львівського виробництва «Електрон». Їх мало бути три. Однак, в одному виявили дефект, після чого його відправили виробнику.

Опублікував Ігор Саджениця 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!