Львів засвітився у знак підтримки культури, яка потерпає від карантину

2532 0
Організатори просять уряд допомогти культурній галузі, яка вже два місяці не може повноцінно працювати через карантин.
Фото: Галина Гузьо

Фото: Галина Гузьо

У Львові сьогодні, 12 травня, проводять акцію #стопкультурнийкарантин. 

«Львів світиться! Просто зараз! Сотнями яскравих променів. Так творчо представники креативних індустрій України нагадують владі і суспільству про своє існування і бажання працювати! Якщо нас не чують, то нехай нас побачать!», – прокоментувала промоменеджер львівських зірок, авторка пісенного проекту Пісні Війни Галина Гузьо.

У Львові до акції залучені 5 локацій: «Арена Львів», ТВК «Південний», клуб «Малевич» і !FESTrepublic, а також площа біля головного корпусу ЛНУ імені Івана Франка.

Професійні світлорежисери скерували світлові променів від землі до неба. Так організатори акції хочуть привернути увагу влади і суспільства до креативних індустрій та видовищних заходів – галузей культури, мистецтва, розваг, організації масових подій, які за час двомісячного карантину понесли великі фінансові втрати.

«Наразі закладам громадського харчування дозволили обладнати літні майданчики, перукарням – попередній запис та чіткі вимоги соціальної дистанції, навіть для торговельно-розважальних центрів – обмеження щодо кількості відвідувачів. При цьому галузь креативних індустрій та видовищних заходів – у забутті. Понад 250 000 офіційних працівників сьогодні опинилися без роботи, а в уряді не існує сценарію для них», – кажуть організатори.

Крім Львова, акцію проводять й у інших містах.

Фото Галини Гузьо


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!