Львів затвердив стратегію поводження з ТПВ на базі Zero Waste

3084 0
За кілька наступних років у місті планують скоротити обсяг відходів на 30%.
Зоя Красовська

Зоя Красовська

52 депутати Львівської міської ради проголосували за Стратегію поводження з ТПВ у Львові, засновану на концепції Zero Waste. Як зазначив у коментарі журналістам заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, ця стратегія розрахована до 2019 року включно і передбачає мінімізацію відходів та їх роздільний збір.

«У стратегії значна частина відходів перетворюється на ресурс», – наголосив він.

Читайте також: У Бога сміття немає. Як звільнити Львів від відходів не на день, а назавжди

Згідно з документом, Львів має запровадити розподіл сміття на суху та мокру фракції, а також виокремити збір пластику та скла. Для органіки, яка становить майже 25% від усіх ТПВ міста заплановано обладнати майданчики для компостування.

Також передбачено встановити тариф на вивезення відходів у залежності від того, скільки сміття продукують квартира чи будинок.

За словами Москаленка, упродовж літа будуть напрацьовані конкретні заходи в рамках стратегії, і частину з них розпочнуть впроваджувати з осені. Проте переважна їхня більшість припаде на два наступні роки.

З повним текстом стратегії можна ознайомитися тут.

Тарас Базюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!