Львів знову купуватиме трамваї в Німеччині

4351 3
Міська рада вирішила придбати вживані трамваї задля економії коштів.
Фото: photo.i.ua

Фото: photo.i.ua

Львів має намір наступного року здійснити закупівлю вживаних трамваїв у Німеччині,  розповів журналістам міський голова Львова Андрій Садовий.

«Трамваї будемо брати не нові, а вживані з Німеччини», – сказав міський голова Львова. За його словами, за передбачені у бюджеті розвитку кошти в такий спосіб можна буде купити більше одиниць електротранспорту, бо нові трамваї досить дорогі.

У коментарі Tvoemisto.tv  Андрій Садовий зазначив, що у Німеччині активно відбувається модернізація  трамвайного парку і можна купити за вигідною ціною трамваї, які ще прослужать 10-15 років. За словами Садового, закупівлю проводитимуть кількома партіями в різних містах.      

Читайте також: Львівелектротранс показав відновлений тролейбус і хоче купити ще 40

Водночас депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук розповів, що є пропозиції від різних міст щодо купівлі трамваїв, рівно ж які  позитивна практика  інших міст Східної ат Центральної Європи із закупівлі вживаного, але капітально відремонтованого електротранспорту.  За словами Веремчука, закладено кошти у статутний фонд «Львівелектротрансу» на закупівлю трамваїв , відтак проводитиметься пошук найкращих варіантів закупівлі, ймовірно, із залученням європейських програм.

Нагадаємо, раніше міський голова Львова озвучував плани про закупівлю у 2018 році 100 великогабаритних автобусів, 50 трамваїв і близько 40 тролейбусів.

У 2007-08 роках Львів купив 21 вживаний трамвай в німецькому Ерфурті. По 500 тисяч грн за штуку. У 2009 році прокуратура  порушила кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах.


Читайте також:
22 Грудня, 2017 09:43
Volodymyr В міста був вибір: або 10 нових "Електронів" або 50 вживаних "Татра". А при тотальному дефіциті вагонів - ясно, що краще купити вживані, щоб якось закрити нестачу рухомого складу.
А щодо інвестицій в "Електрон", то цього року місто закупить в них 40 тролейбусів. І 100 великих автобусів (тут незрозуміло, чи електронівські, чи якісь інші).
Тому це - оптимальне рішення.
21 Грудня, 2017 19:58
Андрій Вони що подуріли чисто? Позичати гроші в Європи і їм же відавати. Чому не заінвестувати в той же Електрон. Хорочі тамваї. Збілишити потужності модна. І буде своє. Я нерозумію наша влада взагалі недумає про майбутьнє? Кому вони ро[***] добре?
21 Грудня, 2017 19:50
грицько Мудра людина сказала: "ми не настільки багаті, щоб купляти дешеві речі". І знаєте хто це сказав? - це питання для львських дупутаів,нехай напружать свої мізки,якщо вони є.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!